Læsetid: 2 min.

Italien er nogle skridt nærmere en regeringsdannelse efter rådføring i præsidentpaladset

En måned efter parlamentsvalget overvejer de to sejrherrer, Femstjernebevægelsen og Lega, at danne regering. Men taberen, Silvio Berlusconi, kan blive en forhindring. Det kan bringe Matteo Renzi tilbage i billedet
»Matteo Salvini har et problem: Legas vælgere er til en vis grad de samme som Forza Italias. Hvis han vælger at afbryde samarbejdet med Berlusconi og indgå i en regering med Femstjernebevægelsen, risikerer Lega at miste opbakning fra potentielle Berlusconi-vælgere ved næste valg.« skriver Martin Burcharth.

»Matteo Salvini har et problem: Legas vælgere er til en vis grad de samme som Forza Italias. Hvis han vælger at afbryde samarbejdet med Berlusconi og indgå i en regering med Femstjernebevægelsen, risikerer Lega at miste opbakning fra potentielle Berlusconi-vælgere ved næste valg.« skriver Martin Burcharth.

Martin Gropius Bau

7. april 2018

Italien er kommet nogle skridt tættere på dannelsen af en ny regering i denne uge, efter at partilederne har været på visit hos landets præsident, Sergio Mattarella, i hans officielle residens i Palazzo Quirinale i Rom.

Men en ’dronningerunde’, som vi kalder det herhjemme, kan tage lang tid i Italien.

Torsdag erklærede præsident Mattarella, at han vil forsætte »konsultationerne« med partilederne i næste uge i håb om at nå til en afklaring om, hvem der kan påtage sig at danne en koalitionsregering, der har et flertal i Deputeretkammeret og Senatet.

»Efter den første runde er de rette betingelser ikke til stede. Partierne har ligesom jeg behov for nogle dage til at overveje situationen yderligere,« lød det i en udtalelse fra paladset torsdag aften.

Valget, der fandt sted 4. marts, resulterede i et nederlag til de to regeringspartier – Matteo Renzis Partito Democratico og Silvio Berlusconis Forza Italia – og betydelig fremgang til Femstjernepartiet (MS5) og Lega.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu