Læsetid: 2 min.

Italien er nogle skridt nærmere en regeringsdannelse efter rådføring i præsidentpaladset

En måned efter parlamentsvalget overvejer de to sejrherrer, Femstjernebevægelsen og Lega, at danne regering. Men taberen, Silvio Berlusconi, kan blive en forhindring. Det kan bringe Matteo Renzi tilbage i billedet
»Matteo Salvini har et problem: Legas vælgere er til en vis grad de samme som Forza Italias. Hvis han vælger at afbryde samarbejdet med Berlusconi og indgå i en regering med Femstjernebevægelsen, risikerer Lega at miste opbakning fra potentielle Berlusconi-vælgere ved næste valg.« skriver Martin Burcharth.

»Matteo Salvini har et problem: Legas vælgere er til en vis grad de samme som Forza Italias. Hvis han vælger at afbryde samarbejdet med Berlusconi og indgå i en regering med Femstjernebevægelsen, risikerer Lega at miste opbakning fra potentielle Berlusconi-vælgere ved næste valg.« skriver Martin Burcharth.

Martin Gropius Bau

7. april 2018

Italien er kommet nogle skridt tættere på dannelsen af en ny regering i denne uge, efter at partilederne har været på visit hos landets præsident, Sergio Mattarella, i hans officielle residens i Palazzo Quirinale i Rom.

Men en ’dronningerunde’, som vi kalder det herhjemme, kan tage lang tid i Italien.

Torsdag erklærede præsident Mattarella, at han vil forsætte »konsultationerne« med partilederne i næste uge i håb om at nå til en afklaring om, hvem der kan påtage sig at danne en koalitionsregering, der har et flertal i Deputeretkammeret og Senatet.

»Efter den første runde er de rette betingelser ikke til stede. Partierne har ligesom jeg behov for nogle dage til at overveje situationen yderligere,« lød det i en udtalelse fra paladset torsdag aften.

Valget, der fandt sted 4. marts, resulterede i et nederlag til de to regeringspartier – Matteo Renzis Partito Democratico og Silvio Berlusconis Forza Italia – og betydelig fremgang til Femstjernepartiet (MS5) og Lega.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu