Læsetid: 1 min.

Protester presser Nicaraguas præsident Ortega

En planlagt pensionsreform har sat gang i en bølge af protester vendt imod Nicaraguas præsident Daniel Ortega
Studerende forsvarer universitet i Managua under de seneste uroligheder, som blev udløst af en planlagt reform af de offentlige pensioner. Demonstrationerne er vendt imod præsident Daniel Ortega og hans regering, der kritiseres for at være et diktatur forklædt som demokrati.

Studerende forsvarer universitet i Managua under de seneste uroligheder, som blev udløst af en planlagt reform af de offentlige pensioner. Demonstrationerne er vendt imod præsident Daniel Ortega og hans regering, der kritiseres for at være et diktatur forklædt som demokrati.

Initi Ocon/AP

28. april 2018

En planlagt reform af de offentlige pensioner i Nicaragua blev først på ugen startskuddet til omfattende demonstrationer vendt imod præsident Daniel Ortega og hans regering, der kritiseres for at være et diktatur forklædt som demokrati.

Demonstrationerne regnes som de mest voldelige, siden demokratiet blev indført i 1985, og har ifølge det nicaraguanske institut for menneskerettigheder, Centro Nicaragüense de Derechos Humanos, CENID, kostet mindst 34 personer livet.

Lokale organisationer kritiserer myndighederne for bevidst at slå demonstranterne ihjel.

»Vi fordømmer politiet og de paramilitære gruppers brug af vold imod de unge, der kæmper for en retfærdig sag. Vi fordømmer brugen af snigskytter. De fleste ofre er ramt i hovedet, halsen eller brystet,« siger Marcos Carmona, der er aktiv i den lokale ngo, Comisión Permanente de Derechos Humanos, ifølge nyhedsbureauet AFP.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu