Læsetid: 6 min.

Trumps miljøchef er ved at blive kvalt i eget snavs

Et voksende kor kræver Scott Pruitts afgang som chef for den amerikanske miljøstyrelse efter afsløringer om massivt overforbrug af offentlige midler. Men præsidenten støtter sin mand
I løbet af det første år i embedet har Scott Pruitt ifølge Washington Post brugt hundredetusinder af dollar på flyrejser og luksushoteller, helt ude af trit med praksis for statsansatte og Pruitts forgængere i embedet.

I løbet af det første år i embedet har Scott Pruitt ifølge Washington Post brugt hundredetusinder af dollar på flyrejser og luksushoteller, helt ude af trit med praksis for statsansatte og Pruitts forgængere i embedet.

Redux

14. april 2018

»Scott is doing a great job!«

Der var ingen forbehold, da USA’s præsident Donald Trump forleden i et tweet erklærede sin tillid til Scott Pruitt, chefen for den amerikanske miljøstyrelse, EPA. Og det selv om miljøchefen netop nu befinder sig i et veritabelt stormvejr, hvor både demokrater og republikanere, foruden amerikanske miljøorganisationer, kræver ham fyret.

Scott Pruitt har siden sin udnævnelse for godt et år siden været omstridt på grund af sin klimaskepsis, sin favorisering af den fossile industri og sin målrettede tilbagerulning af EU’s miljøregulering. Men det er ikke så meget den miljøpolitiske profil, der nu truer EPA-chefen. Det er hans påståede mangel på etik i embedet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu