Læsetid: 2 min.

Baskisk terrorgruppe annoncerer sin opløsning

Den militante separatistgruppe ETA, der har mere end 850 liv på samvittigheden, har erklæret sin endelige opløsning. Fængslede tidligere medlemmer skal dog ikke regne med amnesti, understreger minister
5. maj 2018

I et officielt brev publiceret i den spanske onlineavis eldiario.es onsdag erklærer den baskiske militariske gruppering ETA sin endelige opløsning. Dermed sætter organisationen punktum for sin 60 år lange historie, der ifølge tal fra de spanske myndigheder tæller mere end flere tusinde terroranslag og 853 dræbte, herunder halvdelen civile.

»ETA har besluttet at annoncere afslutningen på sin historiske cyklus og sin rolle og bringer dermed sit virke til ende,« står der blandt andet i brevet, der oprindeligt var adresseret til en lang række af de baskiske institutioner og civilsamfundsgrupper.

Organisationen skriver videre, at den har »opløst alle sine strukturer« og »erklæret sin afslutning som politisk initiativ«.

ETA, som er en forkortelse for Euskadi ta Askatasuna, der betyder Baskisk Land og Frihed, blev grundlagt i 1959 som en bevægelse med ønske om at fremme traditionel baskisk kultur, men udviklede sig op gennem 60’erne til en paramilitær separatistgruppe med det erklærede mål at etablere en uafhængig baskisk stat i Nordspanien og Sydfrankrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu