Læsetid: 2 min.

Brasiliens præsident dropper at genopstille

Den stærkt upopulære Michel Temer annoncerede tidligere på ugen, at han trækker sig som kandidat til det brasilianske præsidentvalg i oktober. Han og hans parti vil i stedet støtte den tidligere finansminister, Henrique Meirelles
26. maj 2018

Efter stort pres fra sit eget parti, Brasiliens Demokratiske Bevægelse (PMDB), annoncerede den siddende brasilianske præsident, Michel Temer, tirsdag, at han ikke genopstiller ved det kommende præsidentvalg, der er dateret til den 7. oktober.

Presset på Temer har været voksende i takt med hans eget partis erkendelse af, at hans skrantende popularitet ikke ser ud til at vende forløbigt. Meningsmålinger har i de seneste mange måneder vist etcifrede opbakningsprocenter fra befolkningen til Temers ledelse, og den seneste meningsmåling fra analyseinstituttet MDA viste, at 71 procent af brasilianerne kategoriserer hans regering som enten »dårlig« eller »forfærdelig«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karin Hansen

Synes ikke at den omfattende strejke og medfølgende uro i dele af Brasilien får megen omtale i de danske medier.