Læsetid: 3 min.

Catalonien får ny præsident

Efter næsten fem måneders tovtrækkeri mellem de catalanske uafhængighedspartier og den catalanske opposition er der endeligt fundet en afløser for den flygtede Carles Puigdemont som ny præsident i Catalonien
»Valget af Joaquim Torra er ikke kun kontroversielt, fordi uafhængighedspartierne fortsat hævder, at han blot er en midlertidig figur, og at Carles Puigdemont stadig er den egentlige præsident, men også fordi Joaquim Torra er kendt for sit næsten racistiske syn på spaniere.« skriver Jesper Løvenbalk Hansen.

»Valget af Joaquim Torra er ikke kun kontroversielt, fordi uafhængighedspartierne fortsat hævder, at han blot er en midlertidig figur, og at Carles Puigdemont stadig er den egentlige præsident, men også fordi Joaquim Torra er kendt for sit næsten racistiske syn på spaniere.« skriver Jesper Løvenbalk Hansen.

Miquel Llop

15. maj 2018

Efter måneders politiske forhandlinger er de to store catalanske uafhængighedspartier, henholdsvis det republikanske ERC og Junts per Catalunya, blevet enige om at indsætte Joaquim Torra som ny præsident for det catalanske selvstyre.

Catalonien har været uden præsident siden det catalanske parlamentsvalg i december sidste år, fordi de catalanske uafhængighedspartier, der lige akkurat opnåede et flertal i parlamentet, har nægtet at pege på andre kandidater til præsidentembedet end tidligere selvstyrepræsident Carles Puigdemont, der siden november sidste år har befundet sig uden for Spaniens grænser af frygt for de spanske myndigheder.

Valget af Joaquim Torra, der er relativ ny og uprøvet i politik, kommer ikke som en overraskelse. Allerede i sidste uge annoncerede Carles Puigdemont fra sit eksil i Berlin – hvor han afventer de tyske myndigheders behandling af Spaniens anmodning om udlevering – at han i erkendelse af den fastlåste situation, hvor han ikke selv er i stand til at indtræde i det catalanske parlament, har måttet vælge en anden kandidat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu