Læsetid: 5 min.

’Det eneste, der er mere hæsligt end Italiens politikere, det er euroen’

Den politiske tumult fortsætter i Italien, hvor Lega og Femstjernebevægelsen igen er klar til at danne regering. Blandt italienerne er tiltroen til egne politikere og euro-samarbejdet dog meget lille. Mange håber på markante forandringer, men frygter samtidig, at de er ved at få frataget deres demokratiske stemme
De to kvinder Marisa Plos og Nerina Londero er vrede – både på EU og på Italiens præsident, som for nylig afviste en italiensk regering sammensat af Femstjernebevægelsen og Lega.

De to kvinder Marisa Plos og Nerina Londero er vrede – både på EU og på Italiens præsident, som for nylig afviste en italiensk regering sammensat af Femstjernebevægelsen og Lega.

Martin Gøttske

1. juni 2018

GEMONA, ITALIEN – »Nu fik vi et håb om forandring. Vi var endelig ved at få en regering, som repræsenterer os, men så stjæler de vores sejr.«

Marisa Plos er vred. Hun har lige forladt sit keramikværksted, da ovnen fyldt med blåglaserede tallerkener gjorde hende for svedt. Hun er gået over på den anden side af gaden i den norditalienske by Gemona for at blive kølet af i venindens bogbutik. Men her er det nu i stedet indignation over den politiske situation i landet, som igen får sveden til at pible frem.

»Nu er jeg igen helt varm og rød i kinderne,« siger hun. »Situationen er også endnu værre, end vi er vant til.«

Veninden, Nerina Londero, får også hurtigt talt sig varm: »Det er jo ikke et demokrati længere, når præsidenten går fuldstændig imod folkets vilje og blokerer for den regering, vi har stemt for.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • David Zennaro
Torben K L Jensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Euroer trækker tæppet væk under mange. Da Tyskland gik fra Mark til Euro beholdt de priserne, nu var det blot 10 € og ikke 10 Mark.

Lars F. Jensen

"Da Tyskland gik fra Mark til Euro beholdt de priserne, nu var det blot 10 € og ikke 10 Mark"

Nej det gjorde de ikke. Du kan finde enkelte små eksempler, men prisstabiliteten som sådan led ingen skade ved Tysklands overgang til Euro og når den betegnes "Teuro" er det ren politisk vrøvleri.

I andre lande - som fx Grækenland lod man inflation og løn-inflation løbe for lånte penge incl oversmarte lån, medens man ikke reformerede skattesystem, arbejdsmarkedet, offentlig arbejdspladser eller pensionsalderen.
Det er mange af de samme problemer Italien has skabtr for sig selv.

niels astrup

Lars - jeg boede i Berlin på det tidspunkt. Kæresten og jeg havde en fast rutine: Hver morgen satte vi os ned på den lokale cafe og læste alle aviserne. Min Milchkafee kostede 3 DM. Da Euroen blev indført var prisen fremover 3 Euro - og jeg droppede cafeen. Fornemmelsen af at blive taget i røven var allestedsnærværende.

Spiegel lavede en undersøgelse - gulerødder, lokumsbesøg og gouda kostede det samme i Euro og DM.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/preissteigerungen-die-haessliche-seite-...