Læsetid: 4 min.

Europa vil næppe kunne afvende den truende handelskonflikt med Trump

Fredag udløber Donald Trumps forlængede ultimatum for indførelsen af straftold på stål- og aluminiumsprodukter. EU afviser at lade sig afpresse, men kan få problemer med at navigere i de forskellige nationale interesser
31. maj 2018

Egentlig skulle de være indført 1. maj. Men efter den franske præsident Emmanuel Macron og den tyske kansler Angela Merkels adskilte og frugtesløse møder med den amerikanske præsident Donald Trump tidligere på måneden i Washington, foregår der i disse dage et sidste forsøg på at undgå, at Trump indfører den planlagte men udskudte straftold på 25 procent på stål- og aluminiumsprodukter fra EU fra 1. juni.

Rammen for forhandlingerne er et OECD-møde i Paris, hvor bl.a. de tyske og franske økonomiministre, Peter Altmaier og Bruno Le Maire, mødes med deres amerikanske kollega Wilbur Ross.

Selvom »de sidste 40 års handelspolitik står på spil«, håbede den tyske økonomiminister Altmaier onsdag på en diplomatisk udvej. EU-handelskommissær Cecilia Malmström har udvist mere pessimisme. Den blev bekræftet i Paris af Wilbur Ross, der med henvisning til Kinas mere pragmatiske linje kritiserede Malmströms udtalelse om, at EU først vil forhandle nye handelsregler, »hvis USA tager pistolen fra europæernes tinding«, altså når de sikrer europæerne en permanent undtagelse fra de truende toldsatser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Måden Matthias Sonne udvælger sine kilder på giver et realistisk billede af EU´s problemer med Trump og hans "bryd ned og byg op fra scratch"-politik - på alle områder på een gang. Det virker tilsyneladende. Tak til Sonne.