Læsetid: 3 min.

Israels militær konfiskerer dansk nødhjælp

Forrige onsdag ødelagde det israelske militær adskillige huse, stalde, telte og vandsystemer i landsbyen Mirkes på Vestbredden. Mens solpaneler, der producerer strøm til landsbyen, blev konfiskeret. Ét af dem var delvist betalt af Danmark, og udenrigsministeren har bedt om møde med de israelske myndigheder
Udenrigsminister Anders Samuelsen har nu henvendt sig til israelske myndigheder for at få ’løst sagen’ om Israels konfiskering af dansk nødhjælp.

Udenrigsminister Anders Samuelsen har nu henvendt sig til israelske myndigheder for at få ’løst sagen’ om Israels konfiskering af dansk nødhjælp.

Tariq Mikkel Khan

18. maj 2018

Folkekirkens Nødhjælp opførte i 2015 et solpanel i landsbyen Mirkes på Vestbredden finansieret af FN og Danida. Det blev forrige onsdag – inden den aktuelle konflikt mellem Israel og Palæstina eskalerede – konfiskeret af det israelske militær sammen med en række tilstødende paneler, som leverede elektricitet til landsbyen, mens flere hjem, stalde og vandcisterner blev ødelagt. Også vandcisternerne var doneret som nødhjælp.

Ifølge EU-repræsentationen i Jerusalem og Ramallah har over 40 palæstinensere mistet deres hjem og står uden adgang til elektricitet eller vand som følge af aktionen.

I et svar til Information skriver udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at han er opmærksom på konfiskationen:

»Danmark og EU har løbende udtrykt modstand imod nedrivning og konfiskering af materiale til nødhjælpsprojekter, der er finansieret fra vores midler. Det har vi også gjort i denne sag,« skriver Anders Samuelsen.

»Danmark har via repræsentationskontoret i Ramallah bedt om et møde med den israelske myndighed, der administrerer de besatte områder. Jeg håber, at det hurtigst muligt kan bidrage til at få løst sagen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Frede Jørgensen
Poul Anker Sørensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Dorte Sørensen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Eriksen

Det må da gerne være en ret tydelig modstand?

Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Karsten Lundsby og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

VORES udenrigsminister er et bløddyr.

Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen, John Andersen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Israels nuværende regerings tro på at elendighed for naboen bliver lykken for staten Israel og for jøderne bygger på en falsk forestilling. Den stat som må leve i evig angst for alle de omgivende lande og for de personer som er ikke er jøder men arabere og muslimer. Den stat konsumerer uendelige ressourcer på angsten. Den stat vil aldrig kunne udvikle sig på andre præmisser end krig og konstant oprustning. Et trist fremtidsperspektiv vil jeg sige her på 70 året for den jødiske stat Israels etablering.

Et helle en ny forhåbning for alle jøder efter århundreder med pogromer og med den værste forbrydelse i menneskehedens historie Holocaust i Tyskland fra år 1933-1945. Det var selve drømmen og ønsket med etableringen af den jødiske stat: Israel. Et hjemland for jøderne i det område, som bibelsk er forbundet med jødernes lange historie.

De jøder, som støtter fredsbevægelsen, hvor usynlig den nu må se ud. De jøder som anerkender den anden side af det historiske drama fordrivelsen af den oprindelige palæstinensiske befolkning. De kan tage de skridt som bringer erkendelsen frem i det israelske samfund af fredsprocessens nødvendighed. Samtidig må de arabiske befolkninger og stater ophøre betingelsesløst og fuldstændigt med den manglende anerkendelse af staten Israel og med deres støtte til terrorisme rettet mod jøder.

Per Torbensen, David Zennaro, Arne Lund, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Karsten Lundsby og Sille Nikolajsen anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

"Det blev forrige onsdag – inden den aktuelle konflikt mellem Israel og Palæstina eskalerede – konfiskeret af det israelske militær sammen med en række tilstødende paneler, som leverede elektricitet til landsbyen, mens flere hjem, stalde og vandcisterner blev ødelagt."

Hvis nogen savner et godt eksempel på rendyrket terror, så er det dette her. Nej, "terror" er måske et for mildt udtryk, men jeg kunne ikke lige komme på andet.

Niels Duus Nielsen, Poul Anker Sørensen, Tove Lodal, Eva Schwanenflügel, Jakob Venning, Anne Eriksen, David Zennaro, Viggo Okholm, John Andersen, Nike Forsander Lorentsen, Arne Albatros Olsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Jan Bisp Zarghami, Karsten Lundsby, Sille Nikolajsen og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Israel er ikke bange for nogen og slet ikke for arabere. De sidste har foreslået mange gange anerkendelse af Israels eksistens, men Israel taler aldrig om det. I virkeligheden vil Israel ikke have venner. vil ikke have arabiske venner men heller fjende for at kunne føre krig mod dem. Man har aldrig oplevet noget som at generobre en by (Jesuralem) efter 4-5 tusind år, hvor de siger Kong David var hersker. Og hvilket næste land skal erobre, Egypten, -der var Jøder slaver siges de. Jeg synes ingen er så tossel til at opleve så noget vanvittig.

Harald Strømberg

Jeg tror "verdenssamfundet", har fundet deres messias i Donald Trump.
Man skal tænke på, at israelitterne er guds udvalgte folk, og så vidt jeg ved er evangeliske kristne enige.
Når USA og dets vasal-stater (verdenssamfundet), anerkender Jerusalem som Israels hovedstad, er det klart at chancen skal benyttes.
Man kan ikke have andre "lande" omkring sin hovedstad. Derfor må man ekspropriere de omkringliggende områder, for at gøre sin hovedstad sikker.

Eva Schwanenflügel, Sebastian Sylvester Rosenberg, John Andersen og Touhami Bennour anbefalede denne kommentar

IDF - Israel Defence Forces - kaldes den mest moralske og mest disciplinerede hær i verden, bl.a. af hjemlige klakkører som Søren Espersen og hans dual Naser Khader. For mig ligner det her den brændte jords politik.
Og hvad siger vatnissen fra Horsens (aka Anders Samuelsen) til det? "Beklager", men vi fortsætter med at opretholde den kritiske dialog med staten Israel".
Hvorefter han vender sig om på den anden side, og sover videre.

Jørgen Tryggestad, Eva Schwanenflügel, Sebastian Sylvester Rosenberg, John Andersen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
John Andersen

Israel har brug for Araber som fjender. Det skaber sammenhold i Israel.

Niels Duus Nielsen og Sebastian Sylvester Rosenberg anbefalede denne kommentar