Læsetid: 4 min.

Italiens nye regering vil have borgerløn og gøre op med sparepolitikken - hvorfor elsker venstrefløjen den ikke?

Italiens nye regering kunne ligne en venstreorienteret drøm med sine forslag om borgerløn og opgør med EU’s sparepolitik. Men der er snarere tale om et nyliberalt mareridt, mener den britiske forfatter og venstrefløjsdebattør Paul Mason. Den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis er også kritisk
24. maj 2018

»Borgerløn på 780 euro om måneden, finanspolitisk stimuli, en national investeringsbank og en fuckfinger til EU, hvis de skulle vove at stå i vejen. Der er meget i regeringsprogrammet fra den nye italienske regering, som venstrefløjen kan synes godt om. Men det bliver serveret med racisme, nationalisme og konservative familieværdier – samt et løfte om krig mod udokumenterede migranter og romaer,« skriver den fremtrædende britiske forfatter, venstrefløjsdebattør og Corbyn-støtte Paul Mason i et indlæg i det britiske magasin New Statesman. Der sker, efter at italienerne i løbet af weekenden blev præsenteret for en EU-skeptisk regeringskoalition bestående af protestpartiet Femstjernebevægelsen og det højrenationale parti Lega.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Hvorfor i al verden skulle venstrefløjen støtte en ny-fascistisk regering bare fordi de gør som Mussolini og Hitler gjorde i henholdsvis 20´ og 30´ernes Europa ved at føre keynesiansk ekspansiv pengepolitik for at få ram på det store arbejdsløshed i tiden med den store depression ?
Noget som Roosevelt forresten også gjorde med sin "New Deal" i USA.

Flemming Berger, David Engelby og Ole Bach anbefalede denne kommentar

Fordi regeringen er enormt populistisk, mangler professionel tyngde. Den er et sammenrend af pseudo-venstre (5-stjerne-bevægelsen) og Lega - DF i italiensk aftapning. Arven fra Mussolini er tydelig, begge parter har relationer til fx Casa Pound, og ingen af dem tør røre storkapitalen.
Derfor er der ingen (?) på venstrefløjen, der har fidus til den regering, og da slet ikke til M5S.

John Christian Mogensen og Kjeld Jensen anbefalede denne kommentar