Læsetid: 5 min.

Klimaaktivisten Bill McKibben: Grønne investeringer giver bedre afkast – og finansverden har opdaget det

En af verdens førende klimaaktivister Bill McKibben ser opmuntrende tegn i investormiljøer: Omstillingen til vedvarende energi bliver en stadig bedre forretning – og det har finanseliten indset hurtigere end politikerne
Forskere samler prøver ind fra Great Barrier Reef ved Australiens kyst. Revet er ifølge klimaaktivist Bill McKibben »et af de klareste tegn« på de igangværende ødelæggelser forårsaget af klimaforandringerne. Eller som McKibben formulerer det: »En klar demonstration af dumheden i ​​det, vi laver.«

Forskere samler prøver ind fra Great Barrier Reef ved Australiens kyst. Revet er ifølge klimaaktivist Bill McKibben »et af de klareste tegn« på de igangværende ødelæggelser forårsaget af klimaforandringerne. Eller som McKibben formulerer det: »En klar demonstration af dumheden i ​​det, vi laver.«

David Maurice Smith

9. maj 2018

Efter næsten tre årtiers aktivisme har Bill McKibbens engagement i klima og miljø taget en ny drejning: Han går nu efter at blive verdens førende grønne investeringsmægler.

»Vi får aldrig løst problemet med klimaforandringer, hvis vi tror, at enkeltstående initiativer hver for sig kan gøre det,« siger han til Guardian Australia.

Forfatteren og stifteren af ngo’en 350.org er for tiden på rundrejse i Australien, hvor han mødes med byråd, fagforeninger, banker og pensionskasser – ja, med alle, som råder over store investormidler og vil høre på ham. Hans mission: at få deres opbakning og penge til et »aggressivt« fremstød mod stadig mere omfattende omstilling til vedvarende energikilder.

Hvad der først tog form som en kampagne for mere etiske investeringer, herunder for tilbagetrækning plus grøn reinvestering af midler sat i den fossile brændselsindustri – er nu i vidt omfang blevet en salgstale, der går målrettet for at vinde kapitalister for det synspunkt, at der er store profitter at høste på vedvarende energi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er sandt og det er godt, at vi, os miljøtåber, får de store investeringshuse med på vognen. Det er ikke så godt, at storfinanser fordærver de mennesker og omgivelser, de kommer i kontakt med.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar