Læsetid: 2 min.

Korspligt i Bayern udløser heftig debat om identitet, religion og statens neutralitet

Bayerns nye ministerpræsident Markus Söder har pålagt alle offentlige myndigheder, at de skal have det kristne kors hængende synligt. Med brugen af korset som ’valgkampslogo’ er Söder kommet i strid modvind fra både kirkelig og politisk side
5. maj 2018

Efter et regeringsmøde i forgangne uge greb Bayerns ny ministerpræsident, Markus Söder fra CSU, selv hammeren og hængte et kors op i statsministeriet i München. At der var pressefotografer til stede var næppe tilfældigt. For at skærpe CSU’s konservative profil op mod det bayerske landsdagsvalg i oktober havde partiet nemlig besluttet, at der fra 1. juni skal hænge et synligt kors ved alle statslige myndigheder i delstaten med ca. 13 mio. indbyggere.

Som »synlig bekendelse til grundværdierne i rets- og samfundsordenen i Bayern og Tyskland« skal korset ifølge Söder vise og udfolde sin »identitetsskabende og formende virkning på vores samfund«.

Hvis medieopmærksomhed var målet, virkede strategien – ikke kun i Bayern, men i hele Tyskland har debatten rullet i denne uge. Bl.a. har lederen af den tyske biskopkonference, kardinal Reinhard Marx, på det skarpeste frabedt sig den ny lov.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • Eva Schwanenflügel
Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu