Læsetid: 1 min.

Paraguay flytter ambassade til Jerusalem

Det sydamerikanske land følger i USA og Guatemalas kontroversielle fodspor og rykker sin repræsentation fra Tel Aviv til Jerusalem
12. maj 2018

En uge inden USA efter planen indvier sin ambassade i Jerusalem, annoncerede den paraguayanske regering mandag, at landet følger USA’s eksempel og flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

En talsperson fra den paraguayanske regering har over for Reuters bekræftet, at præsident Horacio Cartes rejser til Jerusalem d. 21 maj for at indvie landets nye repræsentation i den hellige by.

Dermed bliver Paraguay den tredje stat til at foretage den omstridte flytning, efter at også Guatemala i begyndelsen af maj meldte ud, at de flytter deres repræsentation, der efter planen indvies den 16. maj. 

Beslutningen hos de to latinamerikanske stater kan ses i lyset af, at den israelske premiereminister Benjamin Netanyahu i forbindelse med fejringen af Israels uafhængighedsdag i sidste måned forsøgte at opmuntre omverden til at følge USA’s eksempel.

»De første ti ambassader, der kommer (til Jerusalem, red.) vil få fortrinsbehandling,« fortalte Netanyahus udenlandske diplomater ved en reception i Jerusalem uden at eksplicitere, hvad det indbefatter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu