Læsetid: 2 min.

Putin har fået bygget et monument over det, han har gjort for Rusland. Det er en bro

Det er ikke en overdrivelse, når den russiske præsident selv fremhæver det som en historisk bedrift, at Krim nu er blevet landfast med Rusland
19. maj 2018

Hvis billedet skulle have været fuldendt, skulle Putin have siddet på hesteryg i bar mave og iført kosakhue, da han som den første krydsede den nybyggede bro fra det russiske fastland til Krim. I stedet satte den russiske præsident sig i en orange lastvogn, som han lige skulle kæmpe lidt for at få i gear, men symbolikken var tydelig nok alligevel. Krim er blevet landfast med Rusland, og det er Putins skyld.

Det er ingen overdrivelse, når han selv kalder det en historisk bedrift. Det har ikke været nemt, og det har ikke været billigt at bygge den bro. Men hvis de har bygget den ordentligt, vil den stå som et monument over Putins tid, længe efter at han selv har forladt magten.

Når man kommer fra et brobegejstret land som det danske, kan det være svært at forstå udfordringen i at bygge en bro over så relativt smalt et farvand som Kertjstrædet, der forbinder det Asovske Hav med Sortehavet. På det smalleste sted, hvor færgen går, er der kortere end fra Helsingør til Helsingborg, godt fire km. Når man står der, føles det, som om man kan svømme over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu