Læsetid: 7 min.

Søndagens valg tager endegyldigt livet af det venezuelanske demokrati

Præsidentvalget i Venezuela finder sted uden internationale valgobservatører. Der er heller ikke en opposition at kæmpe imod, og stort set ingen lande vil efterfølgende anerkende resultatet af valghandlingen. Det eneste søndagens valg ikke mangler, er en vinder
Den nu fuldendte afmontering af det venezuelanske demokrati er ikke alene præsident Maduros (billedet) værk, men bør også tilskrives hans forgænger, Hugo Chávez.

Den nu fuldendte afmontering af det venezuelanske demokrati er ikke alene præsident Maduros (billedet) værk, men bør også tilskrives hans forgænger, Hugo Chávez.

Federico Parra

19. maj 2018

Vinderen af søndagens præsidentvalg i Venezuela er den siddende præsident, Nicolas Maduro. Det er der på forhånd sørget for.

Oppositionen, samlet i alliancen Mesa de la Unidad Democratica, MUD, annoncerede allerede på dagen, hvor valget blev udskrevet, en samlet boykot. Blandt andet fordi de fleste af oppositionens ledere enten sidder i fængsel eller på anden måde er blevet forhindret i at deltage. Men også fordi de efter åbenlyst snyd ved de seneste regionalvalg ikke længere tror på muligheden for en fair og fri valghandling.

Eneste reelle udfordrer til præsident Maduro er Henri Falcón, en frafalden Chávez-støtte, der pludseligt er hevet frem fra gemmerne. Og selv om Falcón er benhård i sin kritik af regimet og har et par udfordrende punkter på programmet – eksempelvis et forslag om at indføre amerikanske dollar i stedet for den lokale valuta, bolivaren, for at imødegå den galopperende inflation – virker hans politiske enmandshær tragikomisk og næsten iscenesat. Falcóns deltagelse sikrer blot, at der er en alternativ kandidat til den siddende præsident ved søndagen valg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Petersen
  • David Zennaro
Poul Petersen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

Det ser ud til at amerikanerne vil prøve noget......gammelt!

@marcorubio
Følg Følg @marcorubio
Mere
The world would support the Armed Forces in #Venezuela if they decide to protect the people & restore democracy by removing a dictator

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben Skov

De er skam i fuld gang med noget àla Chile.

Eva Schwanenflügel, John Andersen, Flemming Berger, Karsten Aaen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Kjeld Jensen

Det vides, at Venezuela har kæmpereserver af olie. Og at "Big Oil" havde uhindret styr over dem indtil Hugo Chavez overtog magten i 1992. Det passede ikke Big Oil - de undergravede Chavez, hvor de kunne, og lavede et mislykket kupforsøg mod ham i 2002. Problemet med Chavez og Maduro er, at de bruger overskud fra olie til gavn for Venezuelas mange fattige. Hvad kan Information dog have imod det?

John Andersen, Holger Madsen, John T. Jensen, Palle Yndal-Olsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Claus E. Petersen

Helt ærligt.. når magten til folkets frelse bl.a. går på at indføre maximum priser på internt producerede varer for at "gavne" de fattige, hvorefter producenterne dropper produktionen, hvorefter at folk må se i vejviseren, dvs. over grænsen efter mad, mel, toiletpapir osv, så er problemet ikke amerikanske olieselskaber, men ledelsen af landet.
Meget kan man give USA og CIA skyld for, men Venezuelas nedtur står alene Chavez, Manduro og de få og grådige bag dem, for.

Troels Ken Pedersen

Mjo, altså. Lige nu, og det seneste par år med, er det jo ikke ligefrem fordi olien gavner Venezuelas fattige synderligt. Det gavnede Chavez', og gavner Maduros fastholdelse af magten. Med de seneste års begivenheder in mente kræver det efterhånden ganske meget mental smidighed at acceptere Maduros påstande om at han skulle handle til den jævne befolknings fordel.

Touhami Bennour

Man skev meget om Imperialimen som existerede ikke mere, og derfor man skulle ikke give imperialismens skyld for sine problemer. Men Imperialismen er ikke død og på kig. Eller hvem driver verket når det drejer sig om arabere, Islamofobi måske. Saudi Arabien skal investerer noget med 400milliarder dollars USA, hvorfor? For ikke at få samme skæbne som Venezuela.