Læsetid: 8 min.

Trump er ikke psykisk syg. Han er et symptom på det, vi som mennesker lider af

Den berømte amerikanske psykiater Allen Frances udgav i efteråret bogen ’Twilight of American Sanity’. Den har nedtonet debatten i USA om, hvorvidt Donald Trump lider af en psykisk sygdom. Langt vigtigere er det nemlig at se den underliggende folkesygdom i øjnene, som Trump er et symptom på, mener psykiateren. Information har mødt ham i Berlin
Trump-tilhængere til et valgmøde i Elkhart, Indiana. Der er en tendens til at forsøge at afskrive Trump som fænomen med diagnoser, men begejstringen for at diagnosticere er både problematisk og forfladigende i forhold til at erkende det moderne samfunds problemer, mener den anerkendte psykolog Allen Frances.

Trump-tilhængere til et valgmøde i Elkhart, Indiana. Der er en tendens til at forsøge at afskrive Trump som fænomen med diagnoser, men begejstringen for at diagnosticere er både problematisk og forfladigende i forhold til at erkende det moderne samfunds problemer, mener den anerkendte psykolog Allen Frances.

Leah Millis

14. maj 2018

Han er korrupt og amoralsk. Han lyver og slynger om sig med konspirationsteorier. Og han har et ego, der langt overstiger hans evner. Men at betragte Donald Trump som en sindssyg mand, er lige så nytteløst, som det er farligt.

Det er budskabet i psykiateren Allen Frances (1942) opråb til det amerikanske folk – Twilight of American Sanity – som udkom i september sidste år. Ligesom den tidligere FBI-chef, James Comey, der for nylig udgav sine erindringer om blandt andet sit bekendtskab med Trump, er Frances ikke i tvivl om, at Trump er moralsk uegnet til at være præsident.

Men i bogen forklarer han, hvorfor det er en fatal fejl at anse ham for at være psykisk syg, sådan som flere af hans psykolog- og psykiaterkolleger har gjort det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Michael Svennevig
 • Stig Bøg
 • Lillian Larsen
 • Bettina Jensen
 • Kurt Nielsen
 • Carsten Munk
 • Jørn Andersen
 • Espen Bøgh
 • Erik Nissen
 • Morten Lind
 • Henrik Olesen
 • Eva Schwanenflügel
 • David Zennaro
 • Peter Knap
 • Niels P Sønderskov
Michael Svennevig, Stig Bøg, Lillian Larsen, Bettina Jensen, Kurt Nielsen, Carsten Munk, Jørn Andersen, Espen Bøgh, Erik Nissen, Morten Lind, Henrik Olesen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Peter Knap og Niels P Sønderskov anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Jakobs

Hvor er det forfærdeligt sandt, hvad Frances her får fortalt, er jeg bange for. Ydermere , vi kan intet stille op overfor situationen, kun krydse fingre for et snarligt dødsfald. Jeg finder det også forfærdende at demokratiet ikke synes at kunne løse problemet, at vælgerne er "dumme" og hellere vil narres, end søge og forstå de ubekvemme/ skrækkelige kendsgerninger..