Læsetid: 4 min.

Trump spiller højt spil over for Iran og Nordkorea

Den amerikanske præsidents hårde linje i det internationale atomdiplomati kan enten indbringe ham Nobels Fredspris – eller kaste USA ud i to farlige storkonflikter på samme tid
Nordkoreas leder Kim Jong-Un skruede maksimalt op for charmen ved sit møde i fredags med den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, som har krediteret Trump for at skabe de rette betingelser for topmødet og indstillet ham til Nobels Fredspris. Ifølge Moon har Kim tilbudt at opgive sine atomvåben, hvis USA blot vil love, det ikke invaderer

Nordkoreas leder Kim Jong-Un skruede maksimalt op for charmen ved sit møde i fredags med den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in, som har krediteret Trump for at skabe de rette betingelser for topmødet og indstillet ham til Nobels Fredspris. Ifølge Moon har Kim tilbudt at opgive sine atomvåben, hvis USA blot vil love, det ikke invaderer

Kim Sujin

2. maj 2018

Hen over den kommende måned vil vi se to tråde i Donald Trumps nukleare diplomati – over for Iran og over for Nordkorea – vikle sig sammen, men hvordan er endnu umuligt at forudsige.

Trump truer med at ophæve den multilaterale nukleare aftale fra 2015 med Iran ved at nægte at forlænge landets sanktionsfritagelse ved dens udløb den 12. maj. Et par uger senere skal han efter planen forhandle direkte med Kim Jong-un ved et historisk opsigtsvækkende topmøde, hvor han vil forsøge at slå en atomhandel af med Nordkorea.

Det resultat, USA ønsker fra topmødet, er, at Pyongyang skal afstå fra al yderligere udvikling af atomvåben og acceptere verifikationsinspektioner. Det er imidlertid omtrent samme betingelser, Trump synes opsat på at afvise som utilstrækkelige i forhold til Iran.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu