Læsetid: 2 min.

Tysk asylskandale breder sig som ringe i vandet

Ledelsen i de tyske udlændingemyndigheder er under mistanke for bevidst at have dækket over en årelang korruptionsskandale i forbindelse med uretmæssig tildeling af asyl. Med en suspension af den pågældende myndighed vil indenrigsminister Horst Seehofer genoprette tilliden til staten – og måske også til sig selv
26. maj 2018

Efter at den tyske regering under flygtningekrisen besluttede at holde grænserne åbne og suspendere Dublin-aftalen, hobede der sig et enormt arbejdspres op hos de tyske asylmyndigheder. Over de seneste uger er der nu blevet lækket stadig flere detaljer i en opsigtsvækkende korruptionsskandale hos de lokale asylmyndigheder i Bremen, som presser ledelsen i de forbundstyske myndigheder for migration og flygtninge (BAMF) og måske også den tyske indenrigsminister Horst Seehofer fra CSU.

En af hovedpersonerne i affæren er juristen Josefa Schmid fra Bayern. I januar i år blev hun hentet fra Bayern for at rydde op efter den tidligere leder af udlændingemyndighederne i Bremen, Ulrike B. Allerede i 2017 var Ulrike B. blevet suspenderet, da statsadvokaten rejste anklage mod hende, en tolk og tre advokater pga. »bestikkelighed og opfordring til organiseret snyd i asylansøgningsprocesser« i mindst 1.176 tilfælde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu