Læsetid: 2 min.

Tysk asylskandale breder sig som ringe i vandet

Ledelsen i de tyske udlændingemyndigheder er under mistanke for bevidst at have dækket over en årelang korruptionsskandale i forbindelse med uretmæssig tildeling af asyl. Med en suspension af den pågældende myndighed vil indenrigsminister Horst Seehofer genoprette tilliden til staten – og måske også til sig selv
26. maj 2018

Efter at den tyske regering under flygtningekrisen besluttede at holde grænserne åbne og suspendere Dublin-aftalen, hobede der sig et enormt arbejdspres op hos de tyske asylmyndigheder. Over de seneste uger er der nu blevet lækket stadig flere detaljer i en opsigtsvækkende korruptionsskandale hos de lokale asylmyndigheder i Bremen, som presser ledelsen i de forbundstyske myndigheder for migration og flygtninge (BAMF) og måske også den tyske indenrigsminister Horst Seehofer fra CSU.

En af hovedpersonerne i affæren er juristen Josefa Schmid fra Bayern. I januar i år blev hun hentet fra Bayern for at rydde op efter den tidligere leder af udlændingemyndighederne i Bremen, Ulrike B. Allerede i 2017 var Ulrike B. blevet suspenderet, da statsadvokaten rejste anklage mod hende, en tolk og tre advokater pga. »bestikkelighed og opfordring til organiseret snyd i asylansøgningsprocesser« i mindst 1.176 tilfælde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu