Læsetid: 9 min.

Tysk økonom: »Macron rider for meget med på den destruktive tyske sparepolitik«

Tyskland ødelægger eurozonen med dumpinglønninger og en sparepolitik, der kvæler opsvinget og øger uligheden i eurozonen. Efter et år i præsidentsædet er Macron derfor fortsat chanceløs som europæisk reformator, mener den tyske økonom Heiner Flassbeck, der kalder sig ’rasende modstander af den neoliberale fortælling’ i EU
Tyskland ødelægger eurozonen med dumpinglønninger og en sparepolitik, der kvæler opsvinget og øger uligheden i eurozonen. Efter et år i præsidentsædet er Macron derfor fortsat chanceløs som europæisk reformator, mener den tyske økonom Heiner Flassbeck, der kalder sig ’rasende modstander af den neoliberale fortælling’ i EU

Mikkel Lock Svendborg

11. maj 2018

»Ja. Sikke et år for Europa siden Macrons valg. Vejen forude bliver ikke mindre stenet.«

Metaforen passer til omgivelserne, da den 67-årige Heiner Flassbeck – en af Tyskland mest kontroversielle og dog anerkendte økonomer – tager imod Information i tyske Saarland på grænsen til Frankrig. Her har han sit andet hjem i en beskeden landsbyvilla uden for lands lov og ret med smuk udsigt over det bakkede landskab.

Det meste af sin tid tilbringer Flassbeck dog i Frankrig nær Genève, hvor han efter en karriere som cheføkonom i statslige og internationale organisationer har sat sig for at bruge sin tredje alder på at oplyse offentligheden og beslutningstagerne om problemerne i den europæiske økonomi, som i hans øjne sidder unødvendigt fast i følgerne af finans- og eurokrisen.

At Tyskland bærer den største skyld, har Heiner Flassbeck sat en fed streg under allerede i titlen på sin seneste bog, Eurokatastrofen – hvordan Tysklands økonomiske politik driver eurozonen mod afgrunden. Bogcoveret er tilmed udstyret med et stempel med teksten »Slut med neoliberalismen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Trond Meiring
 • Espen Bøgh
 • ulla enevoldsen
 • Stig Bøg
 • Jørgen Tryggestad
 • Jens Thaarup Nyberg
 • Michael Hullevad
 • Jakob Venning
 • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Espen Bøgh, ulla enevoldsen, Stig Bøg, Jørgen Tryggestad, Jens Thaarup Nyberg, Michael Hullevad, Jakob Venning og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Sonne har - som sædvanligt - fundet den rette person i Heiner Flassbeck til at forklare Tysklands og dermed resten af euro-zonens katastrofale kurs med neo-liberalisme indpakket i tysk ordo-liberalisme som main-stream ortodoksi udi det økonomiske og som en ironisk neben-dabei i eksil i netop Frankrig.
Hurra for Sonne.

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Espen Bøgh, Ole Bach, Ole Henriksen, Rolf Andersen, Steen K Petersen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Rart at læse en ikke-idylliserende Macron-artikel i pressen.

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Espen Bøgh, ulla enevoldsen, Stig Bøg og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Eskil - Matthias Sonne stiller spørgsmål og Heiner Flassbeck svarer.