Læsetid: 3 min.

CSU presser Merkel til grænsen – og måske ud over den

I disse topmødedage afgøres asylstriden mellem CDU og CSU – og dermed Angela Merkels skæbne. Det anspændte forhold mellem søsterpartierne har en lang forhistorie, men hvis det kommer til et populistisk opbrud i det tyske partilandskab, vil det næppe gavne CSU
»Det var en offensiv Angela Merkel, der torsdag i Forbundsdagen forsvarede et Europa med åbne indre grænser, før hun tog sit fly til EU-topmødet i Bruxelles. Hun er nemlig under stærkt pres for at skabe fremskridt i den europæiske flygtningepolitik.« skriver Mathias Sonne.

»Det var en offensiv Angela Merkel, der torsdag i Forbundsdagen forsvarede et Europa med åbne indre grænser, før hun tog sit fly til EU-topmødet i Bruxelles. Hun er nemlig under stærkt pres for at skabe fremskridt i den europæiske flygtningepolitik.« skriver Mathias Sonne.

Thierry Roge

29. juni 2018

»Enten lader vi os lede af idealer og satser på multilateralisme frem for nationalisme. Eller også må vi europæere indse, at der ikke længere er nogen, der vil tro på vores værdisæt, det, som har gjort os så stærke.«

Det var en offensiv Angela Merkel, der torsdag i Forbundsdagen forsvarede et Europa med åbne indre grænser, før hun tog sit fly til EU-topmødet i Bruxelles. Hun er nemlig under stærkt pres for at skabe fremskridt i den europæiske flygtningepolitik.

Lykkes det ikke, vil indenrigsminister Horst Seehofer fra CDU’s bayerske søsterparti, CSU, fra på mandag blæse på kansleren og indføre kontrol ved de tyske grænser – også selv om det kan koste ham, den tyske regering og forholdet mellem CDU og CSU det politiske liv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu