Læsetid: 7 min.

Erdogans nemesis lurer i Tyrkiets mest beskidte valgkamp

Erdogan er rimelig sikker på genvalg, men hans flertal er i risiko, og hans politiske projekt har delt nationen i en uforsonlighed hinsides politisk debat, og hvor uenighed med Erdogan udlægges som sympati med terror
Erdogan ved selv, at medvinden er løjet af. Efter at folkeafstemningen om 18 forfatningsændringer blev vundet knebent og – tyder indicier på – kun med stemmefusk, indledte han en ny udrensning, denne gang i partiet.

Erdogan ved selv, at medvinden er løjet af. Efter at folkeafstemningen om 18 forfatningsændringer blev vundet knebent og – tyder indicier på – kun med stemmefusk, indledte han en ny udrensning, denne gang i partiet.

Ritzau Scanpix

23. juni 2018

Mandag 11. juni talte Recep Tayyip Erdogan i Nigde, en typisk konservativ by i Anatolien. Endnu en tale i rækken af valgmøder, der sugede kræfter og koncentration ud af den 64-årige præsident, så han begik fejl, der tidligere var utænkelige. Som da han i den kurdiske by, Mardin, hilste sine tilhængere med et »Hallo Diyarbakir«.

I Nigde gik det helt galt: Efter en tirade om egne fortrin som nationens usta – mester – spurgte han retorisk forsamlingen, om en çirak – lærling – som modkandidaten, Muharrem Ince, kunne regere Tyrkiet.

»EVET«, lød det tordnende svar: JA. Mængden mente nok, at den 53-årige formand for den republikanske parlamentsgruppe kunne fylde præsidentposten ud. CHP’s kandidat fremstår som en troværdig muslim, der passer sin fredagsbøn. Desuden har han lovet markant at hæve minimumslønnen på 1.600 lira efter skat – ca. 2.500 kroner – hvis han bliver valgt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer