Læsetid: 4 min.

EU-krisemøde kom ikke Merkel til undsætning

EU’s krisemøde om asylpolitik i weekenden bragte ikke meget håb om en løsning på den fastlåste flygtningekrise i EU. Der var stor opbakning til en benhård sikring af EU’s ydre grænser og asyllejre uden for unionen, og det er ikke blevet nemmere for Merkel at løse den indenrigspolitiske krise
Den tyske kansler hilser på EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker på weekendens EU-krisemøde, som ikke har gjort livet meget lettere for Merkel, hvis regeringspartner CSU fortsat truer med at lukke de tyske grænser

Den tyske kansler hilser på EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker på weekendens EU-krisemøde, som ikke har gjort livet meget lettere for Merkel, hvis regeringspartner CSU fortsat truer med at lukke de tyske grænser

Yves Herman

26. juni 2018

Hvis man kigger på de permanent nedadgående tal for antallet af asylansøgere, der kommer til Europa, er det umiddelbart svært at forstå, at det skulle være nødvendigt med et akut krisemøde – som EU-Kommissionens præsident Jean-Claude Juncker eufemistisk kaldte »arbejdsmødet mellem 16 interesserede EU-lande« – søndag aften.

At det alligevel kom i stand kort før det livsvigtige EU-topmøde på torsdag og fredag i denne uge, skyldes især det indenrigspolitiske og interne pres, som Angela Merkel og CDU er under fra det bayerske søsterparti CSU.

CSU-leder og indenrigsminister Horst Seehofer vil nemlig give befaling til at indføre tysk grænsebevogtning, der skal afvise alle registrerede flygtninge ved grænsen, hvis der ikke skabes en »effektiv løsning« ved EU-topmødet. Denne nationale enegang er i Merkels øjne et direkte brud med en europæisk løsning.

Hvis det sker, er Merkel tvunget til at fyre ham, hvilket meget vel kan ende i en opløsning af den ustabile tyske regering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Mathias Sonne

Det er da godt, at vi her til lands har vores lille kornfede Retsforbehold -
lad de andre 27 selv rode med den gang Scheisse.