Læsetid: 5 min.

Ingen ved hvordan EU’s migrationsaftale skal fungere i praksis

EU-lederne ved ugens store topmøde er blevet enige om at løse asylstriden med grænsebevogtning og asyllejre – både i og uden for EU. Men flygtningeaftalen ligner mere en forsimplet hensigtserklæringer end et konkret gennembrud
Efter et møde blandt EU’s statsledere, der varede hele natten, faldt den ellers så beherskede Merkel kort i armene på den finske premierminister, Juha Sipilä.

Efter et møde blandt EU’s statsledere, der varede hele natten, faldt den ellers så beherskede Merkel kort i armene på den finske premierminister, Juha Sipilä.

Ludovic Marin / Ritzau Scanpix

30. juni 2018

At det havde været en dramatisk nat med tunge politiske kampe, kunne man ikke mindst se på Angela Merkel. Da klokken nærmede sig fem om morgenen, og EU’s statsledere endelig kom til syne i pressezonen i Bruxelles, faldt den ellers så beherskede kansler kort i armene på den finske premierminister, Juha Sipilä.

At netop han lagde bryst til kanslerens udmattede lettelse, skyldes formentlig, at Finland ligesom Spanien, Frankrig og Grækenland er villig til at samarbejde med Tyskland om tilbagesendelsen af flygtninge, den såkaldte sekundære migration – altså de interne flygtningestrømme, som Merkel var tvunget til at finde »en europæisk løsning« på, hvis hun skulle modstå presset fra CSU-indenrigsminister Horst Seehofer. Alternativt har han truet med egenhændigt at lukke de tyske grænser fra på mandag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Frede Jørgensen
Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu