Læsetid: 4 min.

Med sine lukkede havne presser Italien resten af EU

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini vil fortsætte med at nægte flygtningebåde adgang til italienske havne. Dermed lægger han maksimalt pres på resten af EU for at finde en fælles flygtningeaftale. Samtidig anklager han andre europæiske lande for at være hykleriske i deres kritik af Italiens »kyniske og uansvarlige« politik
Cirka 600 flygtninge ankom søndag med skib til Valencia, efter at den italienske indenrigsminister Matteo Salvini for lidt over en uge siden nægtede flygtningeskibet Aquarius at lægge til på Sicilien og dermed tvang »hæren af falske flygtninge«, som han har kaldt dem, ud på en længere mere farefuld omvej til Spanien.

Cirka 600 flygtninge ankom søndag med skib til Valencia, efter at den italienske indenrigsminister Matteo Salvini for lidt over en uge siden nægtede flygtningeskibet Aquarius at lægge til på Sicilien og dermed tvang »hæren af falske flygtninge«, som han har kaldt dem, ud på en længere mere farefuld omvej til Spanien.

Pau Barrena

19. juni 2018

UDINE – Da de over 600 bådflygtninge søndag endelig nåede i sikkerhed i den spanske havneby Valencia, fejrede de, at de fortsat var i live efter at have gennemført den dødsensfarlige færd over Middelhavet fra Libyen.

Samtidig udtrykte den italienske indenrigsminister Matteo Salvini også begejstring. Han havde lidt over en uge tidligere nægtet flygtningenes skib, Aquarius, at lægge til på Sicilien og dermed tvunget »hæren af falske flygtninge«, som han har kaldt dem, ud på en længere, mere farefuld omvej til Spanien.

Mens NGO’er, FN og andre europæiske regeringer reagerede med harme over Salvinis beslutning, der ifølge FN’s højkommissær for flygtninge forbrød sig mod et fundamentalt princip om at redde mennesker i havsnød, så anså Salvini det som en politisk sejr, at flygtningene ikke kom i land i Italien.

»Det er første gang, at en båd, der er sat ud fra Libyen med Italien som mål, ender i et andet land. Det er et tegn på, at vi er ved at ændre situationen; at vi ikke længere er Europas dørmåtte,« skrev han på Twitter.

Og det er en linje, Salvini tydeligvis har i sinde at fortsætte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • ulrik mortensen
  • Mihail Larsen
David Zennaro, Eva Schwanenflügel, ulrik mortensen og Mihail Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mihail Larsen

Begrebet ‘havsnød’ må redefineres

- når tusindvis af mennesker hel bevidst og systematisk anbringer sig i situationen i en åbenlys og velbegrundet forventning om at blive samlet op. Det kan ikke have været de internationale konventioners mening. I stedet er der tale om en ny industri, der urilsløret udnytter og misbruger ‘humanistiske’ principper. Der er brug for en nietzsceansk analyse af denne ‘godhed’.

Den ender med at skade de reelt og personligt forfulgte, for langt de fleste af de ‘nødstedte’ er ulovlige immigranter, som aldrig burde lukkes ind. Når de opdager, at de bliver afvist ved grænsen eller sendt retur i ekspresfart (når deres sag er administrativt behandlet ved anløbsstedet), så vil interessen for at vove den ‘nødstedtes’ lykke nok falde drastisk.

June Pedersen, Bjørn Pedersen, Bjarne Frederiksen, Christian De Thurah, Jørgen Kærbro Jensen, Michael Friis, Claus Nielsen, Torben K L Jensen, Per Torbensen, ulrik mortensen, Torben Lindegaard og John Christensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Martin Gøttske

Du skriver om en farefuld omvej for Aquarius til Spanien.

Det er noget vrøvl.
Det er ikke en omvej - passagererne vil ind i EU, og det kom de.
Det er ikke farefuldt at sejle til Spanien om bord på Aquarius - den farlige sejlads ud af 10 milezonen er overstået, uanset hvor Aquarius måtte sejle hen i Middelhavet.

Bjarne Frederiksen, Michael Friis, Claus Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Per Torbensen, P.G. Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Michael Friis

Tragiske menneskeskæbner. Tænk engang at ville risikere så meget for at komme væk fra et liv i sit hjemland:
Den farlige rejse igennem Sahara.
Ophold i borgerkrigshærgede Libyen
Sejlads over Middelhavet
Uønsket i Europa
Barskt liv i flygtningelejre
Væk fra familien

Stakkels mennesker. Deres alternativ må ganske enkelte være frygteligt.

Man kan undre sig over at der stadig bliver født (for) mange i afrikanske lande.