Læsetid: 8 min.

Under en motorvejsbro drømmer flygtninge om et bedre liv. Eller bare en blød seng

Den italienske grænseby Ventimiglia er blevet symbol på et europæisk asylsystem, der er brudt sammen. Her forsøger tusindvis af flygtninge igen og igen at krydse grænsen ind i Frankrig, men de bliver blokeret af grænsebetjente og udsat for hårdhændet og ulovlig behandling. Næsten det eneste, der i disse dage frit får lov at passere over grænsen, er gensidige anklager mellem Rom og Paris om ansvarsforflygtigelse og hykleri
21-årige Malik fra Gambia gør sig klar til sit sjette forsøg på at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig.

21-årige Malik fra Gambia gør sig klar til sit sjette forsøg på at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig.

Martin Gøttske

25. juni 2018

VENTIMIGLIA – Et par hundrede unge mænd ligger og sover på plasticunderlag lagt direkte på den tørre, hårde jord under motorvejsbroen. Men 21-årige Malik står oprejst i den skarpe morgensol, der er kommet op bag kirkegården, som kryber sig op langs stejle klippevægge. Gambianeren har pakket sin rygsæk. Han er klar til at gå. Og han kender ganske udmærket ruten.

For denne morgen er det sjette gang, han vil forsøge at krydse grænsen fra Italien ind i Frankrig. Hver eneste af de tidligere gange er han blevet stoppet af det franske politi, der har sendt ham retur til livet under broen i den lille italienske by Ventimiglia, der ligger klemt inde mellem alperne og det skinnende Middelhav.

»Jeg kan ikke blive her,« siger han.

»Jeg bliver tosset af at være her.«

Han har en ny hvid T-shirt og jeans på, udleveret af en lokal katolsk organisation. Man kan ikke se på ham, at han har været halvandet år undervejs. Han har kæmpet sig fra det vestlige Afrika og gennem Sahara, overlevet flere måneder som slavearbejder i Libyen og den dødsensfarlige bådtur til Sicilien. Nu sidder han fast.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • David Zennaro
  • Maria Francisca Torrezão
  • Torben Lindegaard
  • Eva Schwanenflügel
Britta Hansen, David Zennaro, Maria Francisca Torrezão, Torben Lindegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Martin Gøttske

Det er en rar gang Scheisse.

Vi har heldigvis takket være Holger K. vores gode Retsforbehold -
så de andre 27 må selv rode med al det.

Macron kunne prøve, at besøge en hvilken som helst togstation i Italien, og så åbne øjnene.