Læsetid: 4 min.

Selv i sin sidste kanslerperiode træder Merkel ikke på den europæiske gaspedal, men fortsætter sine pragmatiske museskridt

Otte måneder efter Macrons visionære ’Sorbonne-tale’ om grundlæggende reformer af EU og euroen har Merkel svaret den franske præsident. Euforien er til at overse op til EU-topmødet i slutningen af juni
Otte måneder efter Macrons visionære ’Sorbonne-tale’ om grundlæggende reformer af EU og euroen har Merkel svaret den franske præsident. Euforien er til at overse op til EU-topmødet i slutningen af juni

Ritzau Scanpix

6. juni 2018

»Angela Merkel ødelægger Macrons drømme.«

Så entydigt lyder dommen fra den franske økonom Pierre Briançon i magasinet Politico, efter at den tyske kansler i de forgangne dage – cirka 250 dage efter den nyvalgte Emmanuel Macrons flammende Sorbonne-tale om Europas fremtid – har svaret på den franske præsidents forslag.

Økonomen ser det dermed som en tom høflighedsfrase, da den officielle melding fra Paris lød, at det var glædeligt, at Merkel endelig svarer på Macrons tilnærmelser, og at hun deler den franske præsidents logik om, at Europa i højere grad må forsvare sine egne interesser.

»Berlin vil smide lidt flere penge på bordet og acceptere lidt mere risikodeling,« mener Briançon derimod.

»Men Frankrig og resten af eurozonen kan begrave alt håb om, at Tyskland vil vove det store spring ud i en integration af eurozonen ved at godkende noget, der bare minder om en fuldt udfoldet fiskalunion.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu