Læsetid: 3 min.

Det er sjovt at finde sin dobbeltgænger på museer – men teknologien bag er dybt skræmmende

Storstilet implementering af ansigtsgenkendelsesteknologi vil betyde, at Big Brother ikke bare ser dig, han analyserer også din adfærd i realtid
4. juni 2018

Nu er den her, app’en, der finder din mulige malede dobbeltgænger ved at søge på alverdens kunstmuseer. Leveret af Google Arts & Culture.

Du tager blot en selfie og uploader den, hvorefter Google gennemtrævler sine vældige databaser og lynsnart udspyr det museumsportræt, der ligner dig mest. En uimodståelig fristelse for den indre narcissist i de fleste af os. Jeg downloadede da også app’en straks.

Kedeligt nok kom resultatet som et chok for min indre narcissist. Åbenbart minder mit ansigt mest om en radering af Leopold I, en mand med et opulent overskæg, og i næste omgang mest om et portræt af en vis Pieter Corneliszon, en mand med et overdådigt gedebukkeskæg.

OK, Google, jeg forstår en fin hentydning og bestilte straks tid til en hårfjerning.

Hvis læseren nu føler en uimodståelig trang til at tjekke efter, om hun f.eks. har aner i den habsburgske kongerække, bedømt ud fra lighed i fysiognomi, må jeg desværre meddele, at app’en indtil videre kun findes til download i USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Toke Kåre Wagener
  • Bjarne Andersen
Eva Schwanenflügel, Toke Kåre Wagener og Bjarne Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Andersen

Det er vel også en af oversagerne til vi har fået maskerings forbud, de gamle magt partier ønsker jo at borgerne ikke skal kunne foretage sig noget overhoved, uden at staten overvåger og registrerer det.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bare vent til det nye Nationale Genom Center har indsamlet alle danskeres DNA.
Med samkøring af diverse registre, samt ansigtsgenkendelse, sessionslogning og hvad der ellers måtte være derude, er enhver illusion om privatliv en saga blot..

I et sundt demokrati er det magten der er gennemsigtig, ikke befolkningen.

Lillian Larsen, Klaus Lundahl Engelholt, Christina Balslev, Henrik L Nielsen, Harald Strømberg, Flemming Berger, Morten Balling, Ebbe Overbye, Jørn Andersen, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar