Læsetid: 2 min.

Sverigedemokraterna står til at blive Sveriges største parti i nogle målinger

Den sikreste tendens i de svenske meningsmålinger op til valget 9. september er, at Sverigedemokraterna vokser for ottende valg i træk. Det store spørgsmål er, hvor store de bliver. Enkelte målinger gør dem til det største parti
»Der skal ske noget meget dramatisk i den svenske valgkamp, hvis ikke det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna kommer til at øge sin vælgerstøtte markant i forhold til de 12,86 procent af stemmerne, de fik i 2014.« skriver Mette-Line Thorup. Her ses partiets leder Jimmie Åkesson.

»Der skal ske noget meget dramatisk i den svenske valgkamp, hvis ikke det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna kommer til at øge sin vælgerstøtte markant i forhold til de 12,86 procent af stemmerne, de fik i 2014.« skriver Mette-Line Thorup. Her ses partiets leder Jimmie Åkesson.

1081 Fredrik Persson/TT

30. juni 2018

Hvis de europæiske ledere ikke har nok at bekymre sig om for tiden, kan de begynde at kigge mod Sverige, hvor den højrepopulistiske bølge kan nå nye højder til september. 

Der skal ske noget meget dramatisk i den svenske valgkamp, hvis ikke det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna kommer til at øge sin vælgerstøtte markant i forhold til de 12,86 procent af stemmerne, de fik i 2014.

Dengang var der tale om over en fordobling af partiets stemmeandel sammenlignet med valget fire år tidligere, og nu kan det blive til endnu en fordobling, viser enkelte meningsmålinger.

Senest har YouGov for avisen Metro lavet en måling, som viser, at partiet kan blive Riksdagens største med 28,5 procent af stemmerne, en fremgang på 5,5 procentpoint i forhold til YouGovs måling for en måned siden.

At tale om en mulig jordskredssejr, som Berlingske Tidende gør i et portræt af partiets leder, Jimmie Åkesson, er måske en smule for tidligt. Den seneste vægtede måling, som Sveriges Radio har foretaget på baggrund af en række meningsmålingsinstitutters resultater, viser, at de gule sverigedemokrater tegner sig for 20 procent af stemmerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frank Rasmussen

Spørgsmålet er ikke om SD bliver det største parti, men hvor meget over de 30% de kommer.

Per Torbensen, Hans Aagaard, Bjarne Frederiksen og Ole Gerstrøm anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"Spørgsmålet er ikke om SD bliver det største parti, men hvor meget over de 30% de kommer."

Og så skal de andre partier til at stille spørgsmålene: Hvad er det vi ikke har hørt? Hvad er det vi ikke har observeret?

Carsten Hansen

En sørgelig kendsgerning.

Lader man stå til, eller endnu værre, stikker hovedet i busken, så overlader man scenen til andre og mere højtråbende spillere.

Skylden ligger dermed ikke hos landsbytosseren på den ekstreme højrefløj, men udelukkende på den passive midtbane.

Nils Bøjden

"En sørgelig kendsgerning."

At befolkningen opfatter og ser verden på den måde, at politikerne har haft hovedet oppe et sted hvor det er mørkt hele året, at medierne har leget gemmeleg eller at der er nogen der tager dette op som politisk område?

Hvad søren, er der politisk forandring på vej i "folkhemmet"?

Det politiske meningsdiktatur med medierne som deres medspillere, er måske på vej til at blive demokratiske, - så de meninger der ikke var offentlig adgang til via medierne, og blev undertryk af meningsdiktaturet i politisk korrekthed videreudbredt og fastholdt af medieeliten, som svenskerne skulle indoktrineres med igennem årtier.