Læsetid: 4 min.

Trump siger, at atomtruslen fra Nordkorea er drevet over, mens udenrigsminister Pompeo blot »håber« på atomafrustning

Dagen i går gjorde det mere klart, hvad USA og Nordkoreas ledere talte om på deres møde i Singapore tirsdag. Indstillingen af fælles militære øvelser i Sydkorea vil afhænge af Kim Jong-uns forhandlingsvilje. Nordkorea kræver en trinvis udfasning af sanktionerne. Det afviser USA. Forhandlingsforløbet kan vare op til to og et halvt år
I december 2017 deltog marinekorps fra USA og Sydkorea i en fælles øvelse i Pyeongchang. Trump har nu besluttet, at der skal være en midlertidig indstilling af de halvårlige militære øvelser mellem amerikanske og sydkoreanske styrker. 

I december 2017 deltog marinekorps fra USA og Sydkorea i en fælles øvelse i Pyeongchang. Trump har nu besluttet, at der skal være en midlertidig indstilling af de halvårlige militære øvelser mellem amerikanske og sydkoreanske styrker. 

Ritzau Scanpix

14. juni 2018

»Der er ikke længere nogen atomtrussel fra Nordkorea … Nu kan vi føle os mere trygge, end den dag jeg blev indsat.«

Dette opsigtsvækkende budskab leverede USA’s præsident i et tweet i går, kort efter at han var landet på Andrew Airforce Base i Maryland nær Washington, D.C.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Peace in our time", ytrede den britiske udenrigsminister Neville Chamberlain efter mødet med Hitler. Kort efter var anden Verdenskrig en realitet..
Så galt går det forhåbentlig næppe med Nordkorea, men selvovervurderingen fra Trumps side er temmelig opblæst, for nu at sige det mildt.
Kineserne overlader det gerne til Trump at tage æren, bare resultatet bliver til deres egen fordel.

Jens Mose Pedersen

Det vigtige er jo om Trump har fået lov til at bygge hoteller i Nordkorea. Hvornår mon det første kommer?

Niels Jakobs, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jeg har ikke meget godt at sige om Donald John Trump - i øvrigt heller ikke om den anden part. Men efter at ingen USA-præsident har villet røre ved Korea-sagen gennem 65 år, hvilket er helt forståeligt, når man ser på de uhyrligheder, som USA foretog sig i denne krig. Derfor er det dristigt at Donald John Trump at deltage i dette møde.

Men mødet skyldes i hvert fald ikke Donald John Trump. Det skyldes i første omgang Sveriges udenrigsminister der mange gange var i kontakt med både Nord- og Sydkorea gennem 1½ år - i øvrigt sammen med SIPRI.
Derefter skyldes det Sydkoreas nye regeringsleder, der trods risiko for enorm kritik fra eget land, viste mod og vilje til at komme Nordkorea i møde.
Og endelig skyldes det også USA´s udenrigsminister, Mike Pompeo, der rejste til Nordkorea og aftalte de sidste formaliteter.

Og man må jo virkelig håbe på en positiv udvikling og atomafspænding. Men freden har altså endnu ikke sænket sig, for det er først nu, man skal til at forhandle og derefter kan man kun håbe på afrustning, - hvis man kommer så langt.

Anders Graae, Nike Forsander Lorentsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar