Læsetid: 4 min.

Trumps handelspolitik skulle flytte arbejdspladser hjem. I stedet bliver de i udlandet

EU’s straftold på 31 pct. mod Harley-Davidson-motorcykler tvinger virksomheden til at flytte produktionen fra USA til andre lande. Trumps raser. Ifølge handelseksperter er det blot første eksempel på en handelspolitik, som virker imod hensigten – at genskabe industrijob i USA
Den amerikanske præsident Donald Trump har reageret med et vredt tweet mod Harley-Davidson, efter at den berømte motorcykelproducent i går meldte ud, at den planlægger at flytte en del af sin produktion i USA til sine fabrikker i Brasilien, Indien og Thailand for at undgå straftold.

Den amerikanske præsident Donald Trump har reageret med et vredt tweet mod Harley-Davidson, efter at den berømte motorcykelproducent i går meldte ud, at den planlægger at flytte en del af sin produktion i USA til sine fabrikker i Brasilien, Indien og Thailand for at undgå straftold.

Pablo Martinez Monsivais

27. juni 2018

BOSTON – Præsident Donald Trump ynder at retfærdiggøre sin protektionistiske handelspolitik med en påstand om, at USA’s handelspartnere rejser toldbarrierer mod amerikanske produkter, mens de får fri adgang til det amerikanske marked.

Men præsidentens egentlige begrundelse for at rejse toldbarrierer er en ganske anden. Det skal blive attraktivt for amerikanske industrikoncerner, som har flyttet deres produktion til udlandet, at vende hjem.

Stålarbejderne skal i arbejde igen, lød Trumps refræn i valgkampen. Så i marts hævede USA toldsatserne på stål og aluminium på henholdsvis 25 og 10 pct. for de fleste lande i verden, og 1. juni trådte ordningen i kraft for Canada, Mexico og EU-området.

Fredag i sidste uge gav EU igen af samme mønt og indførte en straftold på 25 pct. for en lang række importvarer fra USA. Størst opmærksomhed er blevet viet til Harley-Davidson-motorcykler, der fremstilles i svingstaterne Pennsylvania og Wisconsin.

Allerede mandag begyndte dårlige nyheder at løbe ind. Noget tyder på, at Trumps handelskrig kan virke mod den erklærede hensigt at skabe flere arbejdspladser i USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad er dog det for et mareridt af en motorcykel Trump og Pence beundrer. Få lige den choppet!

Torben K L Jensen

Han er i gang med at bestille 1... million H-D motorcykler til politi,forsvar,home-land grænsepatruljer.
HD har fabrikker i Brasilien,Thailand osv. Nul ris-kværne - BMW´er Moto Gucci Triumph til USA med andre ord :
Monopol til til amerikansk industri og et ultimatum til HD - Enten er i med mig eller også....

Alvin Jensen, Jan Skovgaard Jensen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Eskil Nielsen

Uha, ja. Den er helt gal. Så er Trump da godt nok sat på plads! Mindre salg af parmesan til Mexico!!!! Nu må han lægge sig fladt på maven.

Jan Skovgaard Jensen

Mike Pence's evangeliske, born again fordrer, at hans kone er med ham, når han sparker dæk på HD'ere...