Læsetid: 4 min.

Tysk regeringskrise: Europæisk forspil – eller Merkels slutspil

Asylstriden mellem CDU og CSU eskalerer muligvis mandag. Dermed virker et historisk brud mellem søsterpartierne stadig mere realistisk i en tysk regeringskrise, der afspejler den europæiske rådvildhed op til EU-topmødet i slutningen af juni
»Jeg kan ikke arbejde med den kvinde mere« har den tyske indenrigsminister Horst Seehofer fra CSU ifølge avisen Die Welt sagt om den tyske CDU-kansler Angela Merkel. Udadtil forsøger Seehofer og Merkel retorisk at undgå en eskalation, men indholdsmæssigt er det svært at se, hvordan striden om den tyske asylpolitik kan undgå at sætte regeringens – og dermed både Seehofers og Merkels – politiske liv på spil.

»Jeg kan ikke arbejde med den kvinde mere« har den tyske indenrigsminister Horst Seehofer fra CSU ifølge avisen Die Welt sagt om den tyske CDU-kansler Angela Merkel. Udadtil forsøger Seehofer og Merkel retorisk at undgå en eskalation, men indholdsmæssigt er det svært at se, hvordan striden om den tyske asylpolitik kan undgå at sætte regeringens – og dermed både Seehofers og Merkels – politiske liv på spil.

Michele Tantussi

18. juni 2018

»Ingen i CSU har en interesse i at vælte kansleren, at opløse fraktionsfællesskabet mellem CDU og CSU eller at sprænge regeringskoalition. Men vi ønsker en endelig bæredygtig løsning for afvisningen af flygtninge ved vores grænser.«

Lige så forsonlige som tonerne fra den tyske CSU-indenrigsminister Horst Seehofer lød i weekenden, lige så uforsonlig forbliver striden mellem Merkels CDU og det bayerske søsterparti CSU indholdsmæssigt. Med opbakning fra Bayerns ministerpræsident Markus Söder har Horst Seehofer hen over weekenden nemlig holdt fast i sit ultimatum om mandag per ministerbeslutning at iværksætte den omstridte ’Masterplan Migration’, der bl.a. kræver, at flygtninge, der er registreret i et andet EU-land, skal afvises ved bevogtede tyske grænser.

Rygter fra avisen Bild Zeitung om, at Seehofer ville udskyde sit ultimatum til efter EU-topmødet i slutningen, blev søndag hurtigt dementeret som »rent opspind« af CSU’s generalsekretær, men de understreger, hvor pressede de to partier er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad handler hele denne krise om ? Er det den store tilstrømning af problematiske, udgiftskrævende asylanter og imigranter, eller handler det om unionen og det tilhørende bureaukratis desperate kamp for status quo og simpel overlevelse ?