Læsetid: 2 min.

Tyskland strammer flygtningeskruen markant

Bayerske CSU vil afvise asylansøgere ved grænsen, hvis de allerede er registreret i et andet land. Planen kan få betragtelige følger for lande som Italien og Grækenland
På mandag vil CSU præsentere sin ’Masterplan migration’. Planen kan få konsekvenser for Italien og Grækenland. Her ses flygtninge, som forsøger at kravle over et hegn i Grækenland, så de kan komme med en færge til Italien.

På mandag vil CSU præsentere sin ’Masterplan migration’. Planen kan få konsekvenser for Italien og Grækenland. Her ses flygtninge, som forsøger at kravle over et hegn i Grækenland, så de kan komme med en færge til Italien.

Jacob Ehrbahn

9. juni 2018

Siden flygtningekrisen i sensommeren 2015, hvor den tyske regering med Merkel i spidsen satte Dublin-forordningen ud af kraft, er asylansøgere i praksis ikke blevet afvist ved de tyske grænser. Det skal nu ændres, mener det tyske regeringsparti CSU fra Bayern, hvis leder i forbundsdagen, Alexander Dobrindt, i denne uge foregreb nogle af hjørnestenene i den ’Masterplan migration’, som indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) vil præsentere på mandag.

Ifølge Dobrindt vil den suspenderede men stadig gældende ret fra Dublin-forordningen dermed genindføres: at asylansøgere skal stille deres ansøgning i det første EU-land, de indfinder sig i. Alene i 2017 kom cirka 64.000 asylansøgere til Tyskland, som allerede var registreret i et andet EU-land.

Som avisen TAZ pointerer, er problemet, at afvisninger ved f.eks. den tysk-østrigske grænse ikke medfører, at asylansøgeren lander i det land, hvor vedkommendes ansøgning burde behandles, for det er i reglen Italien eller Grækenland, og ikke Østrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Et helt igennem nødvendigt skridt i Tyskland, men det er kommet meget sent. Flere skridt er nødvendige i den retning for at genoprette tilliden til, at Europa og Tyskland til enhver tid kan overvåge og kontrollere indvandring og asyltildelinger til vores område.

Forbundskansler Angela Merkel traf i år 2015 en katastrofal beslutning, da hun åbnede de tyske grænser for en indvandring fra de arabiske lande herunder specielt Syrien, som var alt for voldsom og ukontrolleret.

Beslutningen fra år 2015 er måske ovenikøbet forfatningsstridig, for kan en Kansler egenhændigt åbne grænserne til Forbundsrepublikken Tyskland uden at der er styr på, hvem som møder op for at søger om asyl ?.

Beslutningen har vist at være en væsentlig årsag til, at de højrepopulistiske regimer i Ungarn og Polen kom til magten. Landene førte sig med rette kørt over af Tysklands enegang. Nu spekulerer de samme lande i helt at fralægge sig ansvar for europæisk asylpolitik og forskanser sig bag egne nationale grænser.

I GB er jeg overbevist om, at det engelske BREXIT var fremprovokeret af asylkaoset i Tyskland og i Frankrig og Italien.

På Hjemmefronten har Forbundskansler Angela Merkel fået befolkningens utilfredshed at føle. AFD har nu 12,8% af stemmerne og befolkningen er skeptiske overfor den omfangsrige indvandring fra arabiske nationer.

Det er jeg også. En ukontrolleret asyltilstrømning til Tyskland kan føre til en fremmarch for antisemitismen, da flere af de arabiske lande har en mildt sagt ikke særlig venlig holdning til Staten Israel og til jøderne. Tyskland kan med deres forfærdelige historie ikke tillade sig, at eksperimentere på dette felt. Derfor skal indvandringen af borgere fra arabiske nationer holdes på et minimum og reguleres kraftigt nedad. Det er et must uanset, at mange af de asylsøgende har et en forfærdelig skæbne bag sig.

I Tyskland opleves for øjeblikket en skandale med myndighederne, der står for asyltildeling og opholdstilladelser BAMF. Det skaber et yderligere behov for at stramme op, at asylforvaltningen er overbelastet og nu mistænkes, for at have truffet forkerte afgørelser.

Der er en grim personsag fra Wiesbaden, hvor en 20 årig irakisk asylansøger sammen med en 35 årig tyrkisk asylansøger er sigtet for at have voldtaget den 14 årig pige Susanna og slået hende ihjel. Den irakiske asylansøger har med papirer fra den irakiske ambassade formået at flygte ud af Tyskland først til Tyrkiet dernæst til Kurdistan, uden at han blev stoppet i Lufthavnen. Sagen afslører problemer med alt for åbne grænser til de lande, som ligger udenfor Schengen området og udenfor EU. Det afslører en sikkerhedsbrist i Tyskland, som er helt uacceptabel.

Tyskland skal ikke opgive den humanitære bistand overfor flygtningene fra de arabiske lande, men den skal føres i hjemlandene og i naboregionerne og ikke i Tyskland. I begrænset omfang skal Tyskland give asyl til personer fra FN´s flygtningekvote uanset baggrund, men den spontane tilgang af asylanterne skal stoppes.

Der bør arbejdes for en europæisk asylpolitik, hvor landene modtager et meget begrænset antal asylansøgende fra FN´s flygtningekvote. De lande som hidtil har trukket læsset skal have rabat i en kommende kvoteordning. De lande som er løbet helt fra deres ansvar og det gælder ikke Danmark. Der skal landene kunne vælge at købe sig ud af asyltildelingen men mod, at der betales et bidrag til EU og til de lande, som tager ansvaret på sig.

For afviste asylansøgere, som er dømt for kriminalitet, skal der arbejdes på, at en national udvisningsdom i et EU land kommer til at gælde i hele EU Unionen. Nul ophold for kriminelle uden statsborgerskab indenfor hele EU området.

Torben Lindegaard

@Kim Folke Knudsen

I Danmark har vi vores gode Retsforbehold, så det halløj med spontanflygtninge må de andre 27 lande selv rode med - og FN's flygtningekvote .... hir, hir

Vores kvoteandel er ZERO, ganz genau