Læsetid: 2 min.

Anklager mod påstået russisk spion er ved at udvikle sig til storpolitik

Den 29-årige russer Maria Butina står anklaget for at infiltrere den amerikanske våbenlobby og forsøge at påvirke amerikansk politik på vegne af Kreml. Nu har det russiske udenrigsministerium meldt sig på banen
Maria Butina foran kameraet til FreedomFest, en nyliberalistisk konference, in Las Vegas,

Maria Butina foran kameraet til FreedomFest, en nyliberalistisk konference, in Las Vegas,

Foto fra sociale medier

21. juli 2018

Sideløbende med at Trump i ugens løb har forsøgt at korrigere sine omdiskuterede bemærkninger fra mandagens topmøde i spørgsmålet om russisk valgindblanding, puster en anden opsigtsvækkende sag til diskussionerne om Kremls forsøg på at påvirke amerikansk politik.

Sagens omdrejningspunkt er den 29-årig russiske kvinde Maria Butina, der er tiltalt for at stå bag spionage ved gennem flere år at infiltrere politiske organisationer i USA med tætte bånd til Det Republikansk Parti, herunder den toneangivende amerikanske våbenlobby National Rifle Association (NRA).

Formålet for Butina, der i øjeblikket er varetægtsfængslet, har ifølge anklagerne været at udnytte sine personlige forbindelser til at påvirke Det Republikanske Parti og amerikansk politik på vegne af styret i Kreml. Samtidig skal hun angiveligt have indsamlet informationer om amerikanske embedsmænd og politikere og videregivet dem til en højtstående russisk embedsmand, Alexander Torshin.

»Hun har haft til opgave at påvirke amerikansk politik i et forsøg på at fremme Ruslands interesser,« lød det mandag fra FBI-agent Kevin Helson i retten i Washington.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Frede Jørgensen
  • Eva Schwanenflügel
ingemaje lange, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu