Læsetid: 4 min.

Anklageskrift sætter Trump under pres inden Putin-møde

En joke, en heksejagt og en stort set umulig opgave. Det er bare nogle af de ord, som Trump tidligere har brugt om undersøgelsen af russisk indblanding i det amerikanske valg. Nu tvinges han atter til at tage sagen op med Putin – og denne gang på baggrund af et konkret anklageskrift mod 12 navngivne GRU-agenter
16. juli 2018

Fredagens anklageskrift mod 12 navngivne russiske efterretningsofficerer sætter Donald Trump under stort pres inden dagens møde med Ruslands præsident Vladimir Putin.

Anklageskriftet viser klart, at det amerikanske justitsministerium mener at kunne bevise, at hackerangrebene på demokraterne op til det amerikanske valg blev koordineret og udført direkte af den russiske efterretningstjeneste GRU.

Ved at udpege, præcis hvilke 12 GRU-agenter der stod bag angrebets forskellige facetter, udtrykker de også klart, at de mener, at det ikke bare kan være aktører, der udførte det på vegne af den russiske stat, men at det var en intern GRU-operation med relativt højt placerede folk. Og at man er klar til over for offentligheden at vise, hvor meget man er i stand til at rekonstruere i efterforskninger af russiske cyberangreb.

Anklageskriftet navngiver blandt andet de enkelte GRU-agenter, som de mener stod bag blandt andet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Toke Kåre Wagener
Eva Schwanenflügel og Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu