Læsetid: 4 min.

Både Trump og Putin har brugt 2018 på at præsentere nye våben – nu skal de blive enige om at nedruste

USA og Rusland har tilsammen mere end 9o procent af verdens atomvåben. På topmødet i Helsinki inviterede Putin til en forlængelse af den såkaldte START-aftale om atomvåbenkontrol mellem de to stormagter. Det er uklart, hvad Trump svarede
Efter forbrødringen mellem Trump og Putin på topmødet i Helsinki overrakte Putin den officielle VM-fodbold til Trump.

Efter forbrødringen mellem Trump og Putin på topmødet i Helsinki overrakte Putin den officielle VM-fodbold til Trump.

Kevin Lamarque

17. juli 2018

Det var noget af det første, Donald Trump sagde, da han og Vladimir Putin mandag eftermiddag satte sig til rette i hver sin stol for at møde verdenspressen inden deres frokostmøde i Helinski:

»Vi er de to store atommagter, vi har 90 procent af atomvåbnene. Og det er ikke en god ting, det er en dårlig ting, og forhåbentlig kan vi gøre noget ved det.«

Og det lyder jo meget godt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bettina Jensen

Amerikanerne har valgt en præsident, som demonstrerer hvor vægelsindet, ubegavet og skruppelløs den politiske tilstand og kurs er i Guds eget land. Trump kunne kun blive præsident i USA, fordi landets demokratiske statur er så pervers, som den er.

Uanset hvad Trump har givet udtryk for overfor Putin, er det helt givet at Putin ikke kan fæste lid til det - ikke blot fordi Trump agerer som han gør, men også fordi Trump modarbejdes og mistænkeliggøres af sit eget efterretningsmæssige magtapparat (hvilket ikke gør det specielt vanskeligt at forstå hvorfor han underkender samme magtapparat). USA er ude af demokratisk kontrol, hvilket bestemt ikke er nyt - nu er det blot helt åbenlyst.

Flemming Berger, Arne Lund, Karsten Lundsby, Torben K L Jensen, Hans Aagaard, Jens Kofoed, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Per Torbensen, Bernhard Drag, Steffen Gliese og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar

jeg håber ikke at den danske venstrefløj følger det demokratiske parti og deres medier i deres angreb på Trump....fra højre. De mener man skal opruste og konfrontere endnu mere (end f.eks. Obama, som valgte ikke at sælge våben til Ukraine og holdt sig fysisk væk fra Syrien)..

Får den kluntede amerikanske præsident nedrustet i supermagternes a-våbenarsenal, så er det en god ting for enhver venstrefløj.

Torben K L Jensen, Hans Aagaard, Jens Kofoed og Bettina Jensen anbefalede denne kommentar

Er jeg mon den eneste, der i stigende grad tænker på Orwells 1984, hvor kloden er inddelt i tre interessesfærer, der det ene øjeblik er allierede, og det næste øjeblik fører krig mod hinanden.