Læsetid: 6 min.

Den bayerske gorilla Horst Seehofer brøler uforudsigeligt – og truer Merkels regering

De færreste forstår, hvad der har drevet den tyske indenrigsminister Horst Seehofer til at eskalere magtkampen mod Angela Merkel. For med den nye europæiske asylpolitik havde han egentlig allerede vundet kampen
Heller ikke vælgerne ser ud til at forstå Seehofer. I en meningsmåling ser to tredjedele af tyskerne Seehofers linje som »ansvarsløs«.

Heller ikke vælgerne ser ud til at forstå Seehofer. I en meningsmåling ser to tredjedele af tyskerne Seehofers linje som »ansvarsløs«.

Jens Schicke

3. juli 2018

Når historikere en dag skal sammenfatte det aktuelle og kaotiske drama i tysk politik, vil indenrigsminister Horst Seehofer fra bayerske CSU have efterladt det afgørende stikord: »virkningsadækvat«.

Netop dette klodsede begreb har fået Tyskland til at holde vejret efter den forgangne uges EU-topmøde. Seehofer havde nemlig lovet, at han søndag aften ville fælde sin dom over, om de aftaler, som Merkel fik med hjem fra Bruxelles, var »virkningsadækvate« med – altså lige så effektive som – Seehofers krav: at indføre tysk grænsekontrol og tilbagevise alle flygtninge, der allerede er registeret i et andet EU-land.

Denne Europaskeptiske tyske enegang har Merkel afvist på det skarpeste. Men selv om Merkel vendte hjem til Berlin med løfter om europæiske asylstramninger og stærkere ydre EU-grænser samt et dusin bilaterale asylaftaler, vendte CSU-lederen Seehofer tommelfingeren nedad. Merkels aftaler ser han ikke engang som et »virkningsadækvat surrogat« til grænselukningen. Finere kunne det budskab vist ikke pakkes ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben K L Jensen
  • Morten Lind
Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Morten Lind anbefalede denne artikel

Kommentarer