Læsetid: 6 min.

Boris Johnson ville ikke være med til at polere en lort

Luften i Det Konservative Parti var blevet kold omkring den nu fratrådte udenrigsminister, der gik fra krise til krise, indtil han mandag omsider tog sin afsked – men han er stadig populær blandt de parlamentsmedlemmer på de bageste bænke, der foretrækker en hård Brexit
Kun få dage efter at Boris Johnson gave sin opbakning til Theresa Mays Brexitaftale-udspil, trak han sig mandag fra Mays regering. Men det er ikke ensbetydende med, at han nu vil sætte sig ned på en af de bageste bænke i parlamentet. Tværtimod vil han sandsynligvis fortsætte kampen mod en blød Brexit, vurderer mange.

Kun få dage efter at Boris Johnson gave sin opbakning til Theresa Mays Brexitaftale-udspil, trak han sig mandag fra Mays regering. Men det er ikke ensbetydende med, at han nu vil sætte sig ned på en af de bageste bænke i parlamentet. Tværtimod vil han sandsynligvis fortsætte kampen mod en blød Brexit, vurderer mange.

Ben Cawthra

11. juli 2018

Allerede mandag over middag begyndte det at svirre med rygter i Westminster om, at Boris Johnson ville følge Brexit-minister David Davis ud af døren. Hen under aften blev de bekræftet: Theresa Mays enfant terrible af en udenrigsminister er ude af regeringen.

Johnson skulle have været vært for en arbejdsfrokost på et internationalt topmøde om Vestbalkan i London, men var aldrig dukket op. »Vi venter stadig på værten,« beklagede Tysklands europaminister sig. Johnson udeblev også fra en sikkerhedsudvalgsbriefing om giftangrebet i Salisbury.

Det lykkedes at spore den fraværende udenrigsminister til dennes residensbolig i Carlton Gardens, hvor han sad i krisemøde med sine nærmeste rådgivere. Han havde brugt eftermiddagen, skulle det vise sig, på at formulere sit afskedsbrev.

»Regeringen har nu fundet ud af, hvilken sang den vil synge,« skrev han bl.a. »Problemet er, at jeg hele weekenden har øvet mig på sangteksten, men ordene bliver siddende i min hals.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu