Læsetid: 3 min.

Diskussionen om udlevering af diplomater isolerer Trump ydeligere i Det Republikanske Parti

En samlet amerikansk kongres ryster på hovedet over præsidentens overvejelser om at lade amerikanske diplomater bliver afhørt af de russiske myndigheder. Trump svarer igen med at invitere Putin til møde i Det Hvide Hus
En samlet amerikansk kongres ryster på hovedet over præsidentens overvejelser om at lade amerikanske diplomater bliver afhørt af de russiske myndigheder. Trump svarer igen med at invitere Putin til møde i Det Hvide Hus

Matt Cardy

21. juli 2018

Uoverensstemmelsen i ruslandspolitikken mellem Donald Trump og hans republikanske bagland synes at vokse sig større for hver dag, der går.

Efter mandagens topmøde mellem Trump og Putin kom førstnævnte i hård modvind for sin tilkendegivelse af, at han stolede på den russiske præsidents påstand om, at Rusland ikke blandede sig i den amerikanske valgkamp i 2016. Det fik en lang række republikanske kongresfolk til offentligt at gå i rette med deres præsident.

Onsdag fortsatte dramaet, da Sarah Sanders, pressechef for Det Hvide Hus, over for journalister, bekræftede, at de to præsidenter under deres møde på tomandshånd i Helsinki havde diskuteret muligheden for gensidig udlevering af mistænkte personer.

Under topmødet mandag havde Trump fundet de pæne gloser frem, da han skulle vurdere Putins forslag om, at de russiske myndigheder kunne assistere chefanklager Robert Mueller og hans hold med at undersøge de 12 navngivne russere, som det amerikanske udenrigsministerium i sidste uge erklærede forsøgte at påvirke resultatet af præsidentvalget i 2016.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anne Eriksen
  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Det er imidlertid meget populært blandt de højreorienterede amerikanere, der er i stigende grad er blevet besat af tanken om at USA er i en konflikt mellem Trump på den ene side, og en kulturmarxistisk, "globalistisk" "Deep State" (de amerikanske efterretningsorganer). Der er et betragteligt heppekor, der har bildt sig selv ind at Putin er deres naturlige allierede, at han er den almindelige amerikaners ven. Al kritik af Putin affærdiges som "Deep State" løgne. Det er bizart, at den der retorik om at alt slemt i verden kommer fra USA, faktisk er overtaget af den amerikanske højrefløj.

Thomas Bindesbøll, Karsten Lundsby, David Zennaro, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Lars Sell-B anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Det ser ud til, at Trump gambler med hensyn til sig selv.
Øjensynligt har Trump et forhold til Rusland, som han helst ikke vil have frem. Derfor bliver angreb det bedste forsvar.
Efter undersøgelser viser det sig, at topfolk fra Rusland har konspireret i det amerikanske præsidentvalg. Men det vil ramme Trump, derfor er han aggressiv og inviterer Putin.
Aftale mellem Trump og Putin - sikkert. Problemet for Trump er, at han ikke når Putin til over ankelsokkerne.

Bjørn Pedersen

Jeg tror egentlig ikke at russerne har noget på Trump. Han er mentalt forstyrret på en måde, måske narcissisme, der bare gør det let at manipulere ham for dem han føler sig underlegen overfor.

Karsten Lundsby, Bettina Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Trump kan bare ikke se i øjnene, at han muligvis kun har vundet valget ved russernes hjælp.
Det slår for store skår i hans selvbillede.
Husk hvordan han - trods tydelige beviser for det modsatte - fremturede i ugevis efter valget med at 'hans crowd' ved Præsident-indsættelsen var større end Obamas. Eller at hans 'røde knap' var større end Nordkoreas. Ved flere lejligheder har han også følt sig kaldet til at dementere, at han havde små hænder og forsikre, at hans 'udstyr' var i glimrende størrelse og fungerede perfekt..

Det er den slags usikkerhed en fyr som Putin føler sig kaldet til at udnytte.
Om han har noget 'kompromatz' på Trump eller ej, er det tvivlsomt om offentligheden nogensinde får at vide.
Men sikkert er det, at en vakkelvorn selvtillid spiller en massiv rolle i alt hvad 'the Donald' gør og siger. Det er også derfor, han er så forhippet på at vise sig i selskab med såkaldte stærke mænd.
Det bekræfter hans higen efter maskulinitet og slagfærdighed.

Det der motiverede ham til for alvor at opstille som præsidentkandidat, var at Obama og andre havde haft en fest med at gøre ham til grin ved den officielle, årlige middag i Det Hvide Hus for journalister. Det er i virkeligheden den røde klud, der altid får ham til at gå grassat.
Og nu styrer han den mest magtfulde nation på planeten.
Der burde stå "make Trump greater than anyone" på baseball kasketten, for det er projektet.

David Breuer, Thomas Bindesbøll, Karsten Lundsby og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Yderligere baggrundsstof / dokumentationer er i dansk oversat version senest at læse i nyeste udgave af Weekendavisen. Trods eget abonnement på WA kan jeg af ¨åbenbart'' ophavsret-forståelige grunde ikke linke direkte, men her de seneste, udmærkede artikler, af samme forfatter, så måske I selv kan læse:
http://nymag.com/author/jonathan+chait/

Der er ikke så så meget mere at tilføje.

Trumps edderkoppespin af helt egne økonomiske interesser, plus et UTAL af løgne om samme fobindelæse, har lige siden 1987 i dén grad haft noget med hele denne "Ruslandsforbindelse" at gøre.

Hvorfor har denne mand - nu præsident i USA - hidtil ikke offentliggjort egne selvangivelser? Det er da ganske uhørt.

Kremls mange hemmmelige sikkerhedstjenester har garanteret "een eller anden klemme" på Trump, i form af yderst belastende materiale . Men dét har de sikkert også overfor andre vestlige ledere, der er gået i diverse fælder, uanset alle medrejsende og årvågne egne sikkerhedsfolk, samt alle disses berettigede advarsler til samme ledere.

I tilfældet Trump er der ikke andet en håbe på, end at alle retsskafne kredse i USA omsider og til sidst vil nå til bunds i Trump-klanens spind af løgne og anløbne typer...

Det var i sidste ende samme retsskafne typer, der i sin tid fik fældet Krigsforbryder og kyniker Nxon.

Så det er kun at håbe !

Jens J. Pedersen

Nu vil Trump blande sig i valget til EU-parlamentet.
Det kan ses på to måder. Vi er på vej til at have internationale valg, eller der ingen blusel over at blande sig i hinandens suverænitet.

Eva Schwanenflügel

@ Jens J. Pedersen

Såvidt jeg har forstået det, vil Trumps forhenværende spin-doktor Steve Bannon nu oprette en tænketank med formålet at forene alle populistiske og nationalistiske kræfter i EU, målet er, at mindst en trediedel af parlamentet skal tilhøre denne gruppe :-/

Jens J. Pedersen

@ Eva Schwanenflügel

Ja, det er det første mål, det næste mål er, at USA sammen med Putin overtager ledelsen først i Europa og dærnæst i Fjernøsten.