Læsetid: 4 min.

Dommen over Trump var hård – men vil det overhovedet ændre noget?

Utilfredsheden med Donald Trump var udtalt i det republikanske bagland ovenpå mandagens topmøde mellem den amerikanske præsident og Vladimir Putin i Helsinki. Men det er tvivlsomt, hvad de kan gøre ved ham
18. juli 2018

Selv om de fleste iagttagere afventede udfaldet af mandagens topmøde mellem Trump og Putin med en vis portion ængstelig spænding, var betænkeligheden muligvis størst i præsidentens eget parti.

Hvilke skæbnesvangre indrømmelser kunne den tilsyneladende dagsordensløse præsident ikke finde på at give til den langt mere snu og erfarne Vladimir Putin under deres timelange møde på tomandshånd?

Ville han forfalde til at anerkende Krim som en del af Rusland?

Love at trække sine styrker ud af Syrien og dermed øge Putins indflydelse i Mellemøsten?

Eller give løfter om at indstille den amerikanske deltagelse i NATO’s militærøvelser i Baltikum?

Dømt ud fra de to præsidenters fælles pressekonference mandag blev ingen af delene tilfældet. Ikke desto mindre gjorde Trump sig alligevel særdeles uheldigt bemærket med en række kontroversielle udtalelser, der siden har fået medier og kommentatorer til at kalde pressemødet for et af de mest mærkværdige og skandaløse i amerikansk historie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis han mister Fox News, mister han talerøret til den hvide middelklasse. Begynder Fox at se bare nogenlunde kritisk på Trumps politik, vil det være katastrofalt for ham.

David Joelsen

Trump er fotograferet med en Russisk spion Maria Butina i det ovale kontor. Korrespondent Emily Singer har afsløret dette - følg med på Twitter!

Fox and friends kører på fuldt tryk om Trump strålende succes med NATO og fredsskabende processer i Helsinki. Så det ændre nok ikke noget.

Arne Albatros Olsen

De gør alt for at fastholde et forældet fjendebillede, og glemmer helt at det er klimaforandringerne som burde have føste prioritet. De kommer nemlig til at vælte os allesammen omkuld.