Læsetid: 2 min.

Egyptens diktatur slår til mod sociale medier

Ny lov giver de egyptiske myndigheder mulighed for at blokere hjemmesider og lukke sociale medieprofiler. Tidligere på måneden sikrede militærregimet sig desuden straffrihed for overgreb begået i forbindelse med kuppet i 2013
21. juli 2018

Egypten synker stadig dybere ned i diktaturtilstande: Tidligere på måneden vedtog parlamentet en lov, der giver præsidenten mulighed for efter eget skøn at give livslang straffrihed til militærofficerer.

I denne uge vedtog det egyptiske parlament en ny medielov, der giver staten beføjelser til at blokere for sociale medieprofiler og straffe journalister for at offentliggøre historier, der efter statens opfattelse er fake news.

Ifølge den ny lov, der blev vedtaget mandag, skal blogs og profiler på Twitter og Facebook med over 5.000 følgere regnes for medier. De vil derfor også kunne straffes for at publicere falske nyheder eller tilskyndelser til ’lovbrud’.

Den myndighed, som tilser lovens overholdelse og tager stilling til mulige lovovertrædelser – Det Øverste Råd for Medieadministration – refererer direkte til præsident Abdel Fattah al-Sisi, der udpeger dets medlemmer.

Loven forbyder også oprettelse af hjemmesider uden forudgående licens fra rådet og forbyder kamera- og fotooptagelser på ’forbudte steder’, uden at dette begreb konkretiseres nærmere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Nogle naive politikere tror, at man kan indføre folkestyre med magt, men det er kun folkets magt, der kan indføre det.