Læsetid: 4 min.

EU siger med nyt udspil nej til enegang, men mangler stadig opbakning til at løse migrantkrise

EU-landene skal have en kontant belønning for at tage imod migranter og etablere modtagecentre, hedder det i nyt udspil fra EU-Kommissionen. Men det skal fortsat ske ad frivillighedens vej, og det er netop problemet, siger eksperter
Det er situationer som denne, EU-Komissionen håber at kunne undgå ved at etablere modtagecentre for flygtninge og migranter i tredjelande: Forliste flygtninge og migranter reddes ombord på et redningsfartøj i Middelhavet.

Det er situationer som denne, EU-Komissionen håber at kunne undgå ved at etablere modtagecentre for flygtninge og migranter i tredjelande: Forliste flygtninge og migranter reddes ombord på et redningsfartøj i Middelhavet.

Christophe Petit-Tesson/Ritzau Foto

25. juli 2018

EU-Kommissionen fremlagde tirsdag sit bud på, hvordan EU fremover skal håndtere modtagelsen af flygtninge og migranter og dermed imødegå trafikken over Middelhavet og manglen på fælles fodslag EU-landene imellem.

Kommissionen lægger blandt andet op til at belønne de enkelt lande med 6.000 euro, omkring 45.000 kroner, for hver migrant, det pågældende land tager imod. De EU-lande, som tilbyder at huse et såkaldt kontrolleret modtagecenter – det skal nemlig ske på frivillig basis – vil også kunne få støtte i form at en slags beredskab. Beredskabet vil bestå af asyleksperter, vagter og administrativt personale fra EU-kontorer.

Centrenes primære opgave vil være at blive bedre og hurtigere til at »skelne mellem individer, der har brug for international beskyttelse, og irregulære migranter, som ikke har ret til at blive i EU«, som der står udspillet.

»Men hvis dette skal virke straks, må vi stå sammen. Det gælder ikke kun nu, men også på den lange bane,« sagde EU’s kommissær for migration, Dimitris Avramopoulos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

EU has been history for years.

Det har skabt et tomrum i Europa, fordi staterne har afgivet magt og kompetence til en drøm, som har materialiseret sig i form af et krisegenererende mareridt. Hvor længe skal vi støtte op om status quo i denne fastlåste situation ?