Læsetid: 5 min.

Kinas kommunistparti jager sine kritikere i udlandet

Kinas klapjagt på dissidenter er nu global. Selv efter at kinesere er flygtet ud af landet, forsøger kommunistpartiet at undertrykke deres kritiske stemmer gennem pres og tvang. Også Europa og europæiske statsborgere rammes
Demonstranter i Hongkong holder skilte op med billeder af forsvundne personer, blandt andre Gui Minhai (i midten). Den kinesiskfødte, svenske statsborger Gui Minhai blev kidnappet fra sin ferielejlighed i Thailand i 2015. Efter at man ikke havde hørt fra ham i tre måneder, dukkede han pludselig op på kinesisk stats-tv og viste sig at være i det kinesiske politis varetægt.

Demonstranter i Hongkong holder skilte op med billeder af forsvundne personer, blandt andre Gui Minhai (i midten). Den kinesiskfødte, svenske statsborger Gui Minhai blev kidnappet fra sin ferielejlighed i Thailand i 2015. Efter at man ikke havde hørt fra ham i tre måneder, dukkede han pludselig op på kinesisk stats-tv og viste sig at være i det kinesiske politis varetægt.

Anthony Wallace

1. august 2018

FRIULI – I det italienske flygtningecenter er det ikke kun af udseende, at Wa Ouyang skiller sig ud fra sine omgivelser. Hendes tur hertil har også været usædvanlig.

Hun er omgivet af asylansøgere fra Mellemøsten og Afrika, der er flygtet til det nordøstlige hjørne af Italien gennem krig, ørkener og over Middelhavet i synkefærdige både. Selv tog den unge kineser et fly direkte fra Kina til Milano. Men ankomsten til Italien har givet hende den samme følelse, som den, der fylder mange af de andre flygtninge her.

»Da jeg kom hertil, følte jeg, at jeg endelig var kommet i sikkerhed,« siger Wa, der har opnået asyl. I Kina blev hun forfulgt af myndighederne, da hun var aktiv i en katolsk undergrundskirke i det sydøstlige Kina og havde kritiseret kommunistpartiets behandling af kristne.

»Mange af de andre i kirken var blevet arresteret, og da jeg en dag kom hjem til min familie, ventede politiet også på mig. Jeg forsvandt, inden de så mig, og jeg vendte aldrig tilbage.«

»Jeg håber, de ikke kan nå mig her i Italien,« siger hun om de kinesiske myndigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
  • Peter Beck-Lauritzen
Ervin Lazar, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Ja så. Man burde ikke være overrasket, men så alligevel, på individ niveau! Først indgår Grækenland aftaler med IMF for at få financiering, sælger Piræus havn til kineserne, og EU's kritik af Kina får ikke støtte fra Grækenland! Det er da holdningsløst af EU, useriøst og pinligt. Gad vide om Kina vil købe min gamle klaphat for min stemme?