Læsetid: 8 min.

’Merkel bliver bid for bid pillet ned som kansler’

Efter magtkampen mellem kansler Merkel og hendes indenrigsminister, Horst Seehofer, står begge parter tilbage som tabere. Det luftige kompromis om ’transitcentre’ ved den tysk-østrigske grænse vil næppe overbevise vælgerne, mener tyske politologer
Hvor Seehofer har insisteret på en tysk grænselukning, har Angela Merkel holdt fast, i, at det kun bør ske med europæiske eller bilaterale løsninger. Hendes frygt for, at problemet ellers presses ned mod Middelhavslandene, ser dog nu ud til at blive bekræftet.

Hvor Seehofer har insisteret på en tysk grænselukning, har Angela Merkel holdt fast, i, at det kun bør ske med europæiske eller bilaterale løsninger. Hendes frygt for, at problemet ellers presses ned mod Middelhavslandene, ser dog nu ud til at blive bekræftet.

CLEMENS BILAN

4. juli 2018

Uløselige dilemmaer, blindgyder og to tog, der raser mod hinanden uden bremser.

Det er bare nogle af de billeder, der de seneste uger er sat på den tyske regeringskrise om den tyske asylpolitik mellem kansler Angela Merkels CDU og indenrigsminister Horst Seehofers sydtyske CSU.

Hvis man graver i bunken af fornærmelser og konfrontationer mellem de to, virker det derfor ganske overraskende, at det sent mandag aften lykkedes de to parter at finde et kompromis, som ikke bare tillader CDU og CSU at fortsætte partiernes fraktionsfællesskab, men også at Horst Seehofer fortsat kan beklæde posten som tysk indenrigsminister.

»Jeg kan ikke arbejde mere med denne kvinde,« skal Seehofer have sagt under et internt møde i sidste uge.

I søndags, hvor han ligeledes truede med at træde tilbage som både CSU-formand og som indenrigsminister, udtalte han tilmed offentligt: »Jeg nægter at lade mig fyre af en, der kun er kansler på grund af mig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Måske det bedste for SPD at få nyvalg for hele toppen fra Gerhard Schröder´s tid ryger med det samme og de progressive kræfter fra JuSo kan revitalisere det gamle parti hvis de fortsætter hvor de slap ved sidste valg - Corbyn´s strategi med at mobilisere ungdommen til at melde sig ind i partiet blev faktisk en kæmpe succes og dem der tvang en afstemning om GroKo igennem.