Læsetid: 2 min.

Ortega nægter sig skyldig i massedrab i Nicaragua

I et sjældent interview fejer Nicaraguas præsident alle anklager om ansvaret for mord på demonstranter af banen som »en kampagne af løgne« mod hans regering
Demonstranter markerer 100 dages protester mod Nicaraguas præsident.

Demonstranter markerer 100 dages protester mod Nicaraguas præsident.

Esteban Biba

28. juli 2018

Daniel Ortega er en presset mand.

Protesterne mod den nicaraguanske præsident fortsætter i hjemlandet, hvor antallet af dræbte demonstranter ifølge flere organisationer har rundet 350 siden april. Her gennemførte Ortega en omstridt pensionsreform, der antændte et landsdækkende oprør med mål om at tvinge ham og hans vicepræsident og kone, Rosario Murillo, fra magten.

Demonstrationerne har resulteret i nedskydningen af demonstranter pga. såkaldte turbas, paramilitære grupperinger, som Ortega nægter at have forbindelse til. Menneskeretsorganisationer mener, at de paramilitære grupperinger handler på vegne af præsidenten, og i sidste uge krævede 13 latinamerikanske lande i en fælles erklæring en øjeblikkelig afslutning på »voldshandlingerne, intimideringerne og truslerne rettet mod det nicaraguanske samfund«.

Mandag forsøgte Ortega i et interview med amerikanske Fox News – hans første i ni år med et vestligt medie – at overbevise omverdenen sin uskyld. Her svarede Ortega affærdigende på anklagerne om hans rolle i de paramilitære styrkers blodsudgydelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu