Læsetid: 5 min.

»Han ryster den politiske scene. Det er disruption. Og det er det, de valgte ham til«

Kritikken har haglet ned over Trump efter mødet med Putin – selv Fox News har været sure. Men Trump er ikke i krise af den grund, siger Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com. Så længe de republikanske vælgere støtter præsidenten, kan han være ligeglad med kritik fra Washington
Ruslands præsident Vladimir Putin interviewes til Fox News

Ruslands præsident Vladimir Putin interviewes til Fox News

ALEXEY NIKOLSKY

18. juli 2018

Nuvel, det var måske ikke så overraskende, at rebelske republikanere som Jeff Flake og John McCain kritiserede Trump, efter at præsidenten mandag stod side og side med Ruslands Vladimir Putin og fortalte hele verden, at han troede mere på Putin end på sine egne efterretningstjenester.

Men det var alligevel overraskende, at tv-kanalen Fox News var kritiske.

»Jeg hørte faktisk en vært sige, at det var ’disgusting’ – det hører man alligevel ikke hver dag om Trump på Fox News,« siger Philip Christian Ulrich, der er udenrigsredaktør på Kongressen.com.

Kritikken af Trump har været hårdere end sædvanligt, siger han, men man skal ikke tro, at præsidenten er i krise af den grund. Groft sagt kan medierne og politikerne i Washington kritisere Trump, lige så tosset de vil – så længe han har sine vælgere bag sig, sker der ingenting.

Om han har det efter mødet med Putin, er uvist, men før mødet var han faktisk mere populær end nogensinde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ruth Gjesing
  • Søren Veje
  • Espen Bøgh
  • Eva Schwanenflügel
  • Dorte Sørensen
  • Kim Folke Knudsen
Ruth Gjesing, Søren Veje, Espen Bøgh, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Hvem er de ? Hvem har spurg de amerikanske vælgere efter valget af Præsident Donald Trump ? Hvordan kan vælgerne tillægges et motiv med at vælge en Præsident, som er komplet ustyrlig. Du ved ikke, hvad han foretager sig imorgen. De amerikanske vælgere, som har stemt på Donald Trump ved det heller ikke. Eksempel: Hvor mange amerikanske virksomheder bliver nu ramt af Donald Trumps handelskrig, som dernæst sender nye medarbejdere ud i arbejdsløshed, når virksomheden må skære ned lukke eller flytte til et andet land.

Var det derfor at de amerikanske stålarbejdere ( angiveligt ? ) stemte på republikanerne og på Donald Trump.

Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
jan henrik wegener

Er det så enestående alt sammen? Netop det at kritik ikke virker, eller måske snarere endda tages til indtægt for en selv, er måske ret udbredt blandt de der presenterer sig som anti establishment. Har det mønster ikke kunnet findes også her i landet? Er ikke alle enige med DF, eller Ny Borgerlige eller hvad de nu hedder? Det må da være eliten med dens dumme latte (hvorfor det så egentlig skulle være værre eller bedre at drikke det end så meget andet).

Søren Kristensen

Trump siger mange chokerende ting (som i virkeligheden ikke er nær så chokerende som de bliver gjort til).I det konkrete tilfælde ønskede han bare at være høflig overfor sin vært og det kørte lidt af sporet. Sådan har det været fra før begyndelsen med Trump og det er spændende hvad han finder på næste gang. Heldigvis har vi for længst lært at tage det han lukker ud med en gran salt - og vente på et evt. ilanddrag - eller at andre gør det for ham. Trump er trods alt kun præsident og før vi får set os om kommer der en ny og måske endnu mere spektakulær personlighed på banen. Tænk hvis vi havde fået Clinton, hvor kedeligt det, alt andet lige, havde været. It takes all kinds, som man siger, det gælder tydeligvis også for præsidenter.

Per Torbensen, Hans Aagaard og David Joelsen anbefalede denne kommentar

Når jeg ser billedet og sammenholder det med indslaget g.d. i TV kommer jeg til at spørge mig selv om; "hvornår har du sidst set et fremmed lands journalist sidde overfor den amerikanske præsident, og anklaget ham direkte for elektronisk aflytning af journalistens lands leder via NSA, sådan som Edvard Snowden afslørede, Amerika gjorde i flere år."!?

- Det er nemlig kun vestens(CIA betalte journalister) rettighed overfor omverdenen, og især overfor den russiske præsident Putin.

Den totale tavshed efter Edvard Snowdens afsløring af det amerikanske efterretningsvæsen NSAs elektroniske aflytninger af alverdens lederes, og borgerne tillige med, - blev aldrig rejst i samme omfang.

Amerikanske politikere fra den liberale fløj harcelerer over Trump i øjeblikket, men de tør og vil ikke afsætte ham, - både på grund af hans popularitet hos kernevælgerne, men også - og ikke mindst, fordi ingen gider kedelige, rygklappende og intetsigende Mike Pence, der næppe kan give republikanerne det rygstød der skal til for et genvalg.

Vist beklager politikere og efterretningstjenesterne over Trumps udtaleler i yderst skarpe vendinger, men mere skal man nok ikke forvente, til trods for han underbyder dem i stor stil.

Når de amerikanske politikere, som Paul Ryan m.fl. bræger op om amerikanske værdier og normer som Amerika står for, - er det et sølle selvbedrag overfor omverdenen, for ingen kommer når dem til sokkeholderne i det bedrag af "usandheden" de slynger om sig med hvad det angår.

"Frihed, lighed" osv., osv. ligger langt fra Amerika selv om den politiske hyldest hertil i Amerika, er kun et bedrag af propagandamæssig natur som anvendes dagligt nationalt som internationalt, - men som Amerika ikke respekterer selv, - kun den liberale verdensorden, penge- og militærmagt er der plads til i deres selvforståelse udadtil, og indadtil fængsel og dødsstraf for kriminelle.

Dertil kommer de evindelige anklager udadtil, og nogle i DN regi, - nærmest med Nixons ord om igen; "jeg har det store tavse flertal bag mig", som i FN regi lyder således; "verdenssamfundet kan og må ikke tillade dette eller hint", og dermed er resten af landene inddraget i den amerikanske dagsorden - "som det tavse flertalt".

Vi skal ikke lade os besnære af disse lette omskrivninger af vor deltagelse uden vores accept ud fra egne vurderinger, - men afvise dette sprogbrug der kaprer vores egen stillingstagen til tingene rundt omkring i verden, af amerikansk propaganda for sanktioner eller endnu værre krig.

Mikael Velschow-Rasmussen, morten rosendahl larsen, Flemming Berger, Lars Løfgren og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar