Læsetid: 7 min.

Trump har god grund til at frygte udfaldet af retssagen mod Manafort

I denne uge begynder den første af to indviklede retssager mod Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort. Selv om Trump-kampagnens forbindelsen til Rusland ikke er omdrejningspunktet for sagen, kan anklagerne mod Manafort alligevel ende med at blive temmelig penible for den amerikanske præsident
I denne uge begynder den første af to indviklede retssager mod Trumps tidligere kampagnechef, Paul Manafort. Selv om Trump-kampagnens forbindelsen til Rusland ikke er omdrejningspunktet for sagen, kan anklagerne mod Manafort alligevel ende med at blive temmelig penible for den amerikanske præsident

Ritzau Scanpix

31. juli 2018

Når Paul Manafort tirsdag møder op i retten i Alexandria, Virginia, vil præsident Donald Trump med al sandsynlighed holde anspændt øje med udviklingen i retssagen mod sin tidligere kampagnechef fra Det Hvide Hus i Washington, blot 20 kilometer væk.

Retssagen er den første mod et tidligere medlem af Trumps inderkreds, som er rejst af Robert Mueller, spydspidsen i den verserende undersøgelse om mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016. En undersøgelse, som Trump konsekvent har kaldt en »heksejagt«.

På overfladen er der egentlig ikke nogen fare på færde for Trump. Anklagerne mod Manafort omfatter ikke hans mulige rolle i Trump-kampagnens mulige sammensværgelse med Kreml i forbindelse med præsidentvalget, og Manaforts advokater har da også appelleret til, at disse emner holdes uden for retssalens mure:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
Espen Bøgh, Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik L Nielsen

Trump har intet at frygte fra denne retssag, så længe Manafort kører linien ud.
Og det gør han lige så længe han tør stole på at Trump vil benåde ham efter kort tid, og forgylde ham når Trump ikke længere er præsident.

Derefter kan Trump føre sin egen retsag i den ‘offentlige mening’, og da hans base er 100% loyal, så har han allerede vundet den, uanset hvad en dommer så måtte komme frem til i forhold til Trump eller hans famile.

Hele den underliggende sag er en soup stone og har længe været tåkrummende pinlig. Trump vandt præsidentvalget. Lev med det og ro på. Der kommer endnu et valg, og måske Putin kan købes af demokraterne næste gang.

Dette er en sag om det amerikanske demokrati. Mannefort er en rådgiver-fyr som der går 17 af på en dusin i den amerikanske hovedstad. Korrupte som han er der 1000-vis af. Allerede da han blev taget kom den frem at Tony Podesta, en demokrat-rådgiver tæt på toppen af partiet, lavede det samme som Mannefort. Tony var ansat af Mannefort. Det de lavede var at rådgive hel- og halv diktatorer rundt omkring i verden, uden at registrere sig som sådan, og uden at betale skat.

Rigtigt, Trump har grund til at frygte Manaforts retssag om: Bank -& Skattesvig, det burde ikke være muligt, at blive præsident i USA, uden at fremvise årsopgørelser mange år bagud, men det er sket.

Ligeledes bør Danske Banks ledelse vise deres årsopgørelser, så vi kan se om deres indkomstskat også er skrumpet i vask.

Meget snedigt træk af Mueller at kræve Manafort for retten for skattesvig, omgåelse af regler og spekulation i skattely m.m..

Noget republikanerne næppe tør røre ved af hensyn til deres image omkring retfærdighed og overholdelse af de Amerikanske love.

Den politiske side af sagen med engagementet i Østukraine og russerne er særdeles ømtålelig selv for republikanerne, - da russerne og dermed kommunisterne - implicit Putin ikke lige er den gode drøm for republikanerne, - så Manafort står nok politisk meget alene, og Trump tør næppe lægge sig ud med disse såkaldte værdier.

Falder Manafort med en langvarig fængselsdom for disse overtrædelser, skal han nok ikke regne med Trump benåder ham, - det sætter Trump i meget dårligt lys og det smitter af på republikanerne.

Trump har overrasket før - uanset hvad, hvem og noget som helst, men effekten på andre i Trump kreds uden tvivl - forudsat Manafort dømmes, ryste i bukserne for Mueller, så hvis den næste også dømmes tror jeg korthuset skrider og falder sammen om ørerne på Trump.