Læsetid: 3 min.

Trump nøler videre i spørgsmålet om russisk valgindblanding

Trumps forsøg på at korrigere sine udtalelser fra mandagens møde med Putin rejser ny tvivl om hans holdning til spørgsmålet om russisk indblanding i valgkampen i 2016. Men det vigtigste for Trump er, at kritikken fra hans republikanske bagland allerede synes at fortone sig
»Det kunne også være andre mennesker. Der er mange mennesker derude,« sagde Donald Trump på et pressemøde, hvor han ellers lige havde erklæret, at han accepterede de amerikanske efterretningstjenesters konklusion om, at det var Rusland, der stod bag hackerangrebet på Demokraternes valgkamp.

»Det kunne også være andre mennesker. Der er mange mennesker derude,« sagde Donald Trump på et pressemøde, hvor han ellers lige havde erklæret, at han accepterede de amerikanske efterretningstjenesters konklusion om, at det var Rusland, der stod bag hackerangrebet på Demokraternes valgkamp.

Nicholas Kamm

19. juli 2018

Donald Trumps nærmeste stab havde tydeligvis ræsonneret, at der måtte gøres noget for at redde præsidentens skrantende politiske troværdighed, og ikke mindst forholdet til det amerikanske efterretningsvæsen, oven på mandagens topmøde i Helsinki.

Her havde Trump utvetydigt vægtet Vladimir Putins påstand om, at Rusland var uskyldigt i spørgsmålet om indblanding i præsidentvalget i 2016 tungere end sine egne efterretningstjenesters velunderbyggede anklager om det stik modsatte.

Tirsdag forsøgte Trump på et pressemøde i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus at lægge låg på det forudgående døgns polemik, hvor flere fremtrædende republikanere i forskellige tonelejer havde luftet deres utilfredshed over præsidentens optræden under mødet med Putin.

I kontrast til udtalelserne under mandagens pressemøde erklærede Trump tirsdag, at han nærede »fuldkommen tillid til USA’s fremragende efterretningstjenester« og altid havde gjort det, men at han simpelthen havde udtalt sig uklart, da han i Helsinki havde sagt, at han »ikke kunne se nogen grund til, at det skulle være« Rusland, der havde blandet sig i amerikanske valgkamp i 2016.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Eva Schwanenflügel
Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er Danmark så hyklerisk og samvittighedsløst, at vi accepterer Trump Amerika som vores leder, militært såvel som kulturelt?

Ib Christensen

Det bedste ved Trump er hvordan han latterliggør "new world order" konspirationen med hans America first. :)

Maj-Britt Kent Hansen

Overskriften: "nøler videre"!

Det er en nyopfindelse af de mere selvmodsigende.

David Joelsen, Karsten Lundsby og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Et stort problem for Trump er, at han ikke er i stand til at argumentere sammenhængende. Han har simpelthen ikke sprog og evner til det.
Nu viser det sig også, at han er kujonagtig i relation til Putin.

Ole Frank, Karsten Lundsby og Tue Romanow anbefalede denne kommentar