Læsetid: 5 min.

Trump står i stigende grad isoleret i sin totale afvisning af Mueller-undersøgelsen

Trumps opsigtsvækkende adfærd på pressemødet i Helsinki viser, at han hellere vil blive beskyldt for at ligge under for Putin end på nogen måde at ville anerkende Mueller-undersøgelsens resultater
At der skulle eksistere en sammensværgelse mellem Trumps valgkampagne og Putin, hvilket efterforskningsleder Robert Mueller er ved at undersøge, er intet andet end en »heksejagt«, gentog Trump ved topmødet med Putin i Helsinki mandag. »Vi kørte en strålende kampagne, og derfor er jeg præsident,« sagde Trump

At der skulle eksistere en sammensværgelse mellem Trumps valgkampagne og Putin, hvilket efterforskningsleder Robert Mueller er ved at undersøge, er intet andet end en »heksejagt«, gentog Trump ved topmødet med Putin i Helsinki mandag. »Vi kørte en strålende kampagne, og derfor er jeg præsident,« sagde Trump

Doug Mills

18. juli 2018

Det lignede en smart taktisk manøvre fra Justitsministeriet for at sikre, at Donald Trump ville tage en konfrontation med Vladimir Putin om den russiske indblanding i valget. Men det endte i et absurd pressemøde, hvor præsidenten valgte side til fordel for Rusland i stedet for sine egne efterretningstjenester.

Få dage inden mødet med Putin i Helsinki fremlagde vicejustitsminister Rod Rosenstein et anklageskrift på 29 sider mod 12 navngivne agenter fra den russiske efterretningstjeneste GRU.

Anklageskriftet er relativt detaljeret og blotlægger præcis, hvad FBI mener, de enkelte russiske agenter står bag i forhold til cyberangrebene op til det amerikanske valg i 2016.

Det var noget af det mest konkrete, der er offentliggjort fra efterforskningsleder Robert Muellers undersøgelse, og det lagde pres på Trump før mødet. Men det satte også præsidenten i en penibel situation, da han igen og igen har angrebet Mueller-undersøgelsen, som anklageskriftet udspringer af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Folke Knudsen
Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Den amerikanske Præsident der ikke tåler at lade sine egne handlinger undersøge, er en Præsident, som med rette får et skær af Richard Nixons æra over sig.

Svend Erik Hansen, Espen Bøgh og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vist er Putin ingen engel, men det er og forbliver konstant det samme med Trump og alle hans utidige udtalelser - troværdigheden er svindende og efterhånden helt væk.

Grethe Preisler

Vel står Donald Trump da ikke alene.
Foruden sine egne præsidentielle politiske rådgivere, barnepiger og livvagter, er han omringet af journalister og pressefotografer, hvor han går og står, og kan ikke slå en prut, uden at den bliver refereret i massemedierne.

Jan Skovgaard Jensen

Hvis der har foregået hacking af dele af det amerikanske samfund op til præsidentvalget virker det alligevel mere avanceret og udspekuleret end hvad vi magter herhjemme. Jeg tænker naturligvis på dengang da Forsvarskommandoens it-chef og ansvarlige for cyperdefense Jesper Britze indrømmede, at det var ham, der har lavet en kompromitterende arabisk google-oversættelse af en bog Forsvarministeren ville have forbudt udgivet. Tja, Det var dengang...ren Olsen-banden...før verden gik af lave......