Læsetid: 8 min.

USA’s grønne oligark har blikket rettet mod præsidentposten i 2020

Michael Bloomberg er verdens 11. rigeste mand og har været New Yorks borgmester i tre perioder – han er politisk centrist og klimapolitisk grøn, men først og fremmest er han en forretningsmand, der vil erstatte politik med erhvervslivets metoder
Det er blevet sagt om den tidligere New York-borgmester, at »hvis en kæmpe pengebunke kunne antage menneskelig form, ville den se ud omtrent som Michael Bloomberg: en koldt kalkulerende, rationel person, som ingen kan føle sympati for«.

Det er blevet sagt om den tidligere New York-borgmester, at »hvis en kæmpe pengebunke kunne antage menneskelig form, ville den se ud omtrent som Michael Bloomberg: en koldt kalkulerende, rationel person, som ingen kan føle sympati for«.

Chad Batka

6. juli 2018

I en note gemt af vejen på side 16 af New York Times kunne man forleden læse, at Michael Bloomberg, verdens 11. rigeste mand, agter at donere 80 millioner dollar i kampagnebidrag til Demokraternes bestræbelser på at genvinde flertallet i Repræsentanternes Hus, når USA i november holder midtvejsvalg. 

Bloomberg er ikke en ordinær milliardær. Han har i tre perioder været republikansk borgmester i et New York, der ellers kun lader borgmestre tjene i maksimalt to perioder. Og så er han en af de rigeste og mest durkdrevne figurer på den politiske scene.

Desværre er han også frygtelig kedelig. Som en af hans kritikere har udtrykt det: »Hvis en kæmpe pengebunke kunne antage menneskelig form, ville den se ud omtrent som Michael Bloomberg: en koldt kalkulerende, rationel person, som ingen kan føle sympati for. Kun en art universel ærefrygt og en beklemmende fornemmelse af, at her vil al modstand være nyttesløs«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Bjørn Pedersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Henrik Brøndum
  • Troels Holm
Torben K L Jensen, Bjørn Pedersen, Eva Schwanenflügel, Henrik Brøndum og Troels Holm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Millionær skal man åbenbart nu om stunder være for at blive præsident i verdens førende 'demokrati.'

Estermarie Mandelquist, Flemming Berger, Søren Fosberg, Dennis Jørgensen, Randi Christiansen, Christian Skoubye, Anne Lintrup og ulla enevoldsen anbefalede denne kommentar
Anne Lintrup

Demokra... hvad for noget?

Vibeke Hansen, Estermarie Mandelquist, Søren Fosberg, Verner Nielsen og Anders Graae anbefalede denne kommentar
Søren Knudsen

Det er åbenbart det der skal til. En mand der er 10 gange rigere end Dump, og som har ledt New York City i den rigtige retning. Men det er så trist, at man skal ha' så mange penge plus celebrity kendis, før man har en chance for at blive præsident. Når det er sagt, tror jeg han vil føre USA i den rigtige retning.

Grethe Preisler

The landlord's game

Brooklyn you have never seen
the skies ain't blue the grass ain't green.
That doesn't matter much
we have the Bloomberg tuch.

Flemming Berger, Kaj Fog og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Så newyorkerne bør altså tænke på sig selv som luksusprodukter... hvor staten (Bloomberg) er ejer? Åh, hvad er det nu det kaldes? Det noget "etnisk", der ender på "ri". Germaneri? Skandinaveri? Romaneri, måske?

Efter at have læst artiklen, virker Bloomberg mere som en Soylent Green oligark.

Torben K L Jensen

Kan han stille op som demokrat nu hvor Bernie Sanders og hans tilhængere er på vej frem ?
Næppe. Konservative ? Nej . Hele artiklen bygger på hvordan det var før 2016 og Bloomberg er selve inkarnationen af "The Establishment" der blev hældt eftertrykkelig ned ad brætten i 2016.

Hvis hans penge kan vaere behjaelpelige med at fjerne "det", der sidder ved roret i USA pt, saa for min skyld fine! Et pragmatisk Establishment der har laert af sine fejl er at foretraekke any day, any time. Om ikke andet, saa for at redde klimaet.

Mette Poulsen

Når journalister gerne vil sige noget svinsk om en given person, så tager de bare et citat fra en eller anden forsmået person og lader vedkommende sige det for dem - så er journalisten jo bare budbringer og dem skyder man jo ikke, vel? Helt til grin.