Læsetid: 10 min.

Det borgerlige Sverige er fanget mellem magt og moral

Skåne er Sverigedemokraternas højborg, og i flere kommuner presser borgerlige lokalpolitikere på for et samarbejde til trods for, at flere SD’ere i området har nazistisk fortid. Det store spørgsmål er, hvor langt de borgerlige vil gå for at tækkes Sveriges mest indvandringskritiske og forhadte parti
»Hvis man ikke kan blive enige med andre partier om at få sin politik igennem, så må man jo stå udenfor,« siger Tommy Brorsson, der er nummer to på Sverigedemokraternas kommunalvalgsliste og formand for SD i Örkelljunga i Skåne.

»Hvis man ikke kan blive enige med andre partier om at få sin politik igennem, så må man jo stå udenfor,« siger Tommy Brorsson, der er nummer to på Sverigedemokraternas kommunalvalgsliste og formand for SD i Örkelljunga i Skåne.

Peter Nygaard Christensen

1. september 2018

Egentlig er det den 72-årige racerkører og sverigedemokrat Tommy Brorsson, vi er kommet for at tale med. Men det er hans kæreste Kristina Friström, der er pensioneret chefbibliotekar på Lunds Universitet, som mest præcist sætter ord på mange svenskeres syn på det indvandrerkritiske parti, som de politiske modstandere i Riksdagen i årevis har forsøgt at isolere.

»Hvis jeg havde vidst, at han var sverigedemokrat, da jeg traf ham, var det aldrig blevet til noget,« siger hun i en betroende tone. 

Og det er så dét, hun vil fortælle om sine egne politiske holdninger til en dansk avis, lyder det bestemt, da vi følges ud af det nybyggede parcelhus i udkanten af den skånske by Örkelljunga. Vi er på vej over i Tommy Brorssons værksted, hvor der er fyldt med pokaler, og en racerbil hænger reparationsklar i luften. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sverige er verdens 11. største våben - og krigsmateriel producent.
En væsentlig del af den svenske velfærd stammer fra denne industri.
Jeg har respekt for svenskernes vilje til at tage imod de flygtninge de selv var med til at skabe.
Tunnelsynet har med SD nu indfundet sig, - og det første fravalg i dette, er så åbenbart evnen og viljen til at tage ansvar for de ulykker man selv skaber, og de menneskelige skæbner der uvægerligt følger.
PS, i Danmark har vi "Terma" som producent af elementer til krigsmateriel. Vi er så også moralsk forpligtiget.